Krantje Boord Juni 2013 vers van de pers

Krantje Boord Juni 2013De zomer komt eraan. Daarmee is deze nieuwe editie van de Krantje Boord ook de laatste van dit collegejaar. Maar, om de zomer en de vakantie te vieren is deze Krantje Boord dubbeldik, dus dat betekent dubbel zoveel inspiratie!

Studenten hebben dan wel vakantie, maar de gewone mens werkt gewoon door. We zetten in deze editie vraagtekens bij de 8-urige werkdag en de effecten hiervan op de mens en het milieu. Ook bespreken we het sociaal akkoord dat afgelopen April werd afgesloten tussen het kabinet en de vakbonden. Wat heeft dit voor effect op werkend Nederland?

Ondanks de vakantie, is er genoeg reden om de barricaden op te gaan. Lees verder over de steeds verdergaande, mensonterende praktijken van het Nederlandse migratiebeleid en de hongerstaking die werd georganiseerd als protest. In Juni vindt de jaarlijkse G8 plaats, een bijeenkomst van de leiders van de acht grootste economieën en de president van de Europese Unie. Een aantal KSU-ers vertrekken naar London om te protesteren, maar waarom eigenlijk? Dat kun je lezen in het artikel over wat de G8 precies is en doet. Verder is de regering is bezig met grote onderwijshervormingen en dat zullen studenten vanaf volgend collegejaar flink gaan voelen. We bespreken negen belangrijke onderwijshervormingen waar wij als studenten kritisch naar moeten kijken.

We zijn ook trots op ons nieuwe zusje! Afgelopen maand maakten de Kritische Studenten Amsterdam hun debuut door te protesteren tijden een gastcollege van IMF (International Monetary Fund) baas Christine Lagarde. Wie is deze nieuwe kritische groep studenten? Krantje Boord interviewde Kritische Student Ivo.

Veel leesplezier met deze Krantje Boord en een fijne vakantie toegewenst!

Liefs,

De redactie van Krantje Boord

Download hier Krantje Boord Juni 2013 als PDF

Of lees hem online