Basta!

Basta! is een jonge organisatie van activisten/studenten die sinds 2007 maatschappijkritisch debat in Utrecht voert. Sinds de zomer van 2011 is Basta! samengegaan met Kritische Studenten Utrecht.

Basta! brengt mensen samen om te discussiëren over onder andere onderwijs, activisme, oorlog, racisme, politiek, economie of feminisme. Onderwerpen die een ieder aangaan maar waar vaak te weinig aandacht aan wordt geschonken. Basta! wil door haar activiteiten mensen bewust maken van het feit dat ze de wereld om hen heen op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Sinds 2007 organiseert Basta! kritische debatten en vertoont de organisatie prikkelende documentaires en films.

Debat- en Infoavonden

Elke eerste donderdag van de maand presenteert KSU een Basta! activiteit. We organiseren debat– en infoavonden waarbij activisten, politici, journalisten en academici elk hun unieke perspectief geven. Het aanwezige publiek luistert niet alleen, maar wordt gestimuleerd om actief deel te nemen aan de discussie. Daarnaast presenteert Basta! prikkelende films en documentaires die vaak aansluiten op het onderwerp van het debat de week erna.

Films en Documentaires

Zo werden in voorgaande jaren bijvoorbeeld films en documentaires vertoond over thema’s als (inter-)nationale studentenprotesten, schokkende aspecten van de farmaceutische industrie, de voedselcrisis en de dramatische gevolgen daarvan, de strijd van het Boliviaanse volk tegen de privatisering van natuurlijke hulpbronnen en een debat over een alternatieve blik op de economische crisis. Soms nodigen we een spreker uit om wat te komen vertellen over de film, zo niet geven we zelf een korte inleiding. Na afloop van de film is er in het cafe de mogelijkheid om een drankje te drinken en met zn allen na te praten over wat we gezien hebben.

Hou de eerste donderdag van de maand vrij in je agenda om langs te komen op een van de Basta! avonden. Leer de wereld van een andere kant kennen, kom luisteren naar anderen en geef je mening!

Overzicht van alle Basta! activiteiten tussen nu en 2007

2017

After the Bolivarian Revolution, with Clifton Ross – Tue 25 Apr, 2017

2016

Reviva La Commune! Lessons from the Paris Commune in today’s struggles – Thu 30 Jun, 2016
The EU-Turkey Deal: Is this a solution for the migration crisis? – Thu 02 Jun, 2016
'Blokada' Occupation in Zagreb, Linking Croatian with Dutch student struggles – Thu 12 May, 2016
KSU/Basta Documentary “Alles Flex?” Is temporary the new permanent in future housing? – Thu 07 Apr, 2016
Far-right Feminism! The events of Cologne under the shadow of islamophobia – Thu 03 Mar, 2016
'The Shock Doctrine' Then and Now. A case-study of Greece – Thu 04 Feb, 2016
Sahrawies, the forgotten struggle – Thu 14 Jan, 2016

2015

This Changes Everything – Thu 03 Dec, 2015
Ukraine in the crossfire: understanding a local conflict in the context of the 'new cold war'. – Thu 12 Nov, 2015