Onderwijs-bezuinigingen: Wat dan wel?

Onderwijs-bezuinigingen: Wat dan wel?

Zowel de kunst-, hbo-, universitaire en mbo instellingen worden geraakt door de  bezuinigingen; zowel de studenten, de docenten, het ondersteunend personeel en de maatschappij als geheel. Hoe precies? Waar komen we eigenlijk tegen/voor in opstand?

We staan langzamerhand nergens meer van te kijken. Een miljard bezuinigingen op hoger onderwijs zoals kunst- hbo, universitaire en mbo instellingen, 300 miljoen op speciaal onderwijs en 50 miljoen op voortgezet onderwijs. Deze besluiten worden gemaakt zonder zicht op de gevolgen. Maar cijfers zeggen zo weinig. Het Basta Debat! van donderdag 12 april staat daarom in het teken van de voelbare gevolgen van de onderwijsbezuinigingen. Studenten, leraren, ondersteunend personeel en zowel de samenleving in het geheel worden geraakt door deze bezuinigen, maar hoe precies? Het doel is een breed beeld te krijgen van de effecten van de bezuinigen en uiteraard, hoe we de handen ineen kunnen slaan om deze tegen te gaan. Sprekers uit het onderwijs delen hun ervaringen. Kom ook en geef je mening!

Sprekers:

  • Olivier Schröder – Utrecht-Universiteitsraad, Lijst Helder
  • Brian Droop – Docent wiskunde en statistiek, Universiteit van Amsterdam
  • Ali Al-Jaberi – Docent De Haagse Hogeschool

 

 

Deze avond is een initiatief van het Goed en Toegankelijk Onderwijs netwerk, bestaande uit voornamelijk studenten die zich inzetten tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Het Goed en Toegankelijk Onderwijs netwerk bestaat uit verschillende groepen en individuen in Nederland die zich recentelijk verenigd hebben tegen de aanstaande onderwijsbezuinigingen. GTO voerde 11 februari actie bij het GroenLinks congres voor de basisbeurs, deelde 14 februari informerende ‘valentijnsflyers‘ uit op de Uithof en fietste 20 maart een fietsdemonstratie door Utrecht.

10 thoughts on “Onderwijs-bezuinigingen: Wat dan wel?

Leave a Reply