KSU presenteert Basta! Debat in de Kargadoor

Kritische Studenten Utrecht presenteert Basta! in de Kargadoor

Kritische Studenten Utrecht presenteert Basta! in de Kargadoor

Basta! is een jonge organisatie van activisten die is opgericht om het maatschappijkritisch debat in Utrecht te stimuleren. Al bijna 4 jaar organiseren we debatten en filmavonden in de Kargadoor aan de Oudegracht.

Omdat de doelen en leden van KSU en Basta! zo dicht bij elkaar liggen hebben we besloten om deze twee organisaties samen te brengen. Aan de thematiek zal niets veranderen: onderwerpen die eenieder aangaan maar waar vaak te weinig aandacht aan wordt geschonken. We willen echter wel meer dan alleen debatten organiseren en zullen dus vanaf september 2011 debatten, filmavonden, lezingen en meer organiseren onder de naam KSU presenteert Basta! in de Kargadoor.

Leer de wereld van een andere kant kennen, kom luisteren naar anderen en geef je mening!
Deze maand Juni in bij Basta:

Do – 9 Juni – Debat: Minder werken, meer welvaart?

Wanneer: Do – 9 Juni 2011
Aanvang: 19.30
Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht
Toegang: Gratis

De laatste eeuwen is de productiviteit van de mens enorm toegenomen, waardoor we ons inmiddels de productie van luxe-goederen kunnen veroorloven. We hadden de productiviteitsstijging ook kunnen vertalen naar een grotere toename van vrije tijd volgens meerdere economen. Minder werken zou ons mogelijk meer welvaart opleveren en bovendien milieuvriendelijker zijn. Toch staat op de huidige politieke agenda eerder de verhoging van de pensioenleeftijd dan het terugdringen van de arbeidsduur.

Moeten we juist meer, of juist minder werken? Is het realistisch om te streven naar verminderde werktijden in tijden van vergrijzing en crises? Deze avond zullen verschillende academici deze vragen beantwoorden in een open paneldiscussie.

Sprekers

Martijn van der Linden
Econoom, Platform Duurzame en Solidaire Economie
Loek Groot
Utrecht School of Economics

Do – 16 Juni – Debat: Kaapt het Westen de Arabische Revolutie?

Wanneer: Do – 16 Juni 2011
Aanvang: 19.30
Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht
Toegang: Gratis

Sinds het begin van de Arabische opstanden in januari 2011 in Tunesië, is geen enkel corrupt en dictatoriaal regime in de regio nog zeker van haar toekomst. Als een olievlek breiden deze opstanden zich uit in de gehele regio, van Marokko, Syrie tot aan Bahrein. Of deze revoluties zullen slagen is nog maar de vraag, maar een ding is zeker: er heeft zich een weg geopend voor een revolutionaire verandering van het Midden-Oosten, in het bijzonder in de Arabische wereld. Dit kan leiden tot fundamentele veranderingen in de verhouding tussen het Westen enerzijds en het Midden-Oosten anderzijds.

Deze vragen zullen centraal staan tijdens het KSU Basta Debat in de Kargadoor op donderdag 16 juni. De avond zal in het teken staat van de complexe relatie tussen het Westen en de Arabische opstanden. Journalisten, Wetenschappers en activisten zullen hun visie geven op de interventies vanuit Westerse landen. Zijn de interventies te rechtvaardigen of moet het tij gekeerd worden? Kom langs, en geef je mening!

Basta! Promofilm

Sprekers

worden nog bekend gemaakt…