Debat: Lobby; Demonstreer; Bezet. Hoe verder met de studentenbeweging?

Debat: Lobby; Demonstreer; Bezet. Hoe verder met de studentenbeweging?Aanstaande donderdag avond 3 Februari om 19.30 in de Kargadoor aan de Oudegracht 36, Utrecht. Toegang gratis

Meer info: http://www.bastadebat.nl/Studentenbeweging-hoe-nu-verder.htm

Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=142215959173392

Sprekers

Sander Breur
Voorzitter LSVb
Alexander Beunder
Kritische Studenten Utrecht
Wiebe Geert de Groot
Voormalig Voorzitter Groninger Studentenbond (GSB)
Jelle Bruinsma
Student

Wat is de toekomst van de Nederlandse studentenbeweging: oftewel hoe nu verder na 21 januari? Verschillende strategieën van protest zullen ter discussie staan op deze avond. De grote vraag is; wat doen we nu de lobby en het grote protest niets hebben opgeleverd? Hoe kan er dan een effectieve studentenbeweging worden opgebouwd die de bezuinigingen wel kan tegenhouden? En wat voor acties zijn er dan nodig; demonstraties, walk-outs, stakingen, bezettingen? Studenten uit verschillende hoeken zullen tijdens dit debat komen spreken; studentenvakbonden, Kritische Studenten en meer zullen hun visie geven over de voortgang van de studentenbeweging en de beste strategieën tegen de bezuinigingen. Student, docent, personeelslid, onderzoeker; kom langs en geef je mening!

Dit debat is niet alleen interessant maar ook cruciaal. Niet dat iets anders viel te verwachten, maar na het massale studenten protest op vrijdag 21 januari staan de fatale onderwijs bezuinigingen nog steeds onveranderd op de agenda van kabinet Rutte. De strijdbare demonstratie vanaf de Hogeschool, de manifestatie op het Malieveld en de aansluitende spontane acties verspreid over de Haagse binnenstad hebben de politici niet van gedachten doen veranderen, maar wel het Nederlandse studentenactivisme laten opbloeien. En één ding is duidelijk: studenten laten zich niet zo maar uit Den Haag slaan en de mond snoeren, de studentenstrijd gaat door tot dit beleid wordt tegengehouden, maar hoe?

17 thoughts on “Debat: Lobby; Demonstreer; Bezet. Hoe verder met de studentenbeweging?

 1. Pingback: Tweets that mention Debat: Lobby; Demonstreer; Bezet. Hoe verder met de studentenbeweging? -- Kritische Studenten Utrecht -- Topsy.com

 2. Een constructieve avond waarop ook duidelijk werd dat de actiebereidheid onder de studenten groot is.
  Ook fijn was het om te constateren dat bij deze strijd het links/rechts denken geen rol meer speelt en duidelijk is geworden dat je dit gezamenlijk moet aangaan.
  Nieuwe initiatieven worden ontwikkeld en de groei van van kritische studenten in alle provincies neemt gestaag toe.
  Van bezuinigingen kan geen sprake zij en iedereen die met een beetje gezond verstand weet dat er bij onderwijs miljarden bij moeten komen.
  Ondertussen verdienen de bankdirecteuren weer godsvermogens en is een tweede diefstalgolf begonnen.
  Ik mag hopen dat deze regering zich ervan bewust word dat ook studenten grenzen hebben.

Comments are closed.