"Studenten bestormen maagdenhuis!"

Nieuwe demonstratie in Amsterdam aangekondigd voor 10 december, voor behoud van werkgroepen Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG)

Enkele honderden demonstrerende studenten hebben afgelopen dinsdagmiddag weten te bereiken dat de decaan van FMG aankondigde voor het komende semester geen werkgroepen te laten verdwijnen. Maar om te verzekeren dat ook ná komend semester het onderwijs aan FMG niet wordt aangetast is een nieuwe demonstratie aangekondigd voor 10 december.

Meer vanuit Comité SOS: bestorming maagdenhuis, demonstratie 10 december

Enkele honderden studenten hebben dinsdagmiddag in Amstedam gedemonstreerd tegen de aankomende bezuinigingen op de Faculteit van Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG). Het maagdenhuis werd bestormd, maar wist op tijd beveiligd te worden door de beveiliging. De actie had kennelijk succes meldt Comité SOS Amsterdam: “De actie van vandaag was niet voor niks! De decaan van FMG heeft aangekondigd dat voor het komende semester er geen werkgroepen verdwijnen.” Maar de situatie is nog instabiel en ze willen verzekeren dat ook ná het komende semester hun onderwijs niet wordt aangetast. 10 december vindt daarom een nieuwe demonstratie plaats op het Binnengasthuisterrein aan de UvA opdat “de decaan [van FMG] zwart op wit de garantie geeft dat werkgroepen behouden blijven en onze docenten nu niet én straks niet ontslagen worden.” De tekorten aan FMG tonen bovendien aan dat onderwijs ondergefinancierd wordt tegenwoordig, aldus Comité SOS.