Landelijke Studentenspandoekacties met oproep demonstratie in Den Haag op 25 maart

In het hele land hebben studenten vandaag spandoeken opgehangen om op te roepen voor het landelijke protest tegen de onderwijsbezuinigingen op 25 maart.

Zo zijn er in Den Haag twee spandoeken opgehangen aan de Haagse Hogeschool en de Hogeschool voor de Kunsten, en zijn ook op het universiteitsterrein op de Uithof twee spandoeken opgehangen. Ook in Amsterdam, en mogelijk in andere steden, zullen spandoeken opgehangen worden. “Met deze spandoeken roepen we studenten op om aanstaande vrijdag te komen protesteren, en te laten zien dat we deze plannen niet pikken,” vertelt student en perswoordvoerder Jilles Mast. “Het is tijd om opnieuw de straat op te gaan!” Onder de noemer “Onderwijs is een recht” zal vrijdag namelijk een demonstratieve optocht door de Haagse binnenstad trekken, uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen in het onderwijs.

Onder de naam “Onderwijs is een recht” zal een demonstratieve optocht door de Haagse binnenstad trekken waar op diverse plaatsen, waaronder het Plein, toespraken gehouden worden. Met de demonstratie willen de studenten druk uitoefenen op de Tweede Kamer, die rond dezelfde dagen de onderwijsplannen bespreekt.

Foto’s uit Utrecht

Foto’s uit Amsterdam

Volgen nog…

Foto’s uit Den Haag

volgen nog…

16 thoughts on “Landelijke Studentenspandoekacties met oproep demonstratie in Den Haag op 25 maart

  1. Pingback: Studenten hangen spandoek in Hofvijver « Kritische Studenten Utrecht

Comments are closed.