Tegen-actie PVV demonstratie: Geef racisme geen stem!

Tegen-actie PVV demonstratie: Geef racisme geen stem!

Nijmegen! Geef racisme geen stem, doe mee tegen de PVV!

De laatste maand is het duidelijker dan ooit geworden dat racisme helaas een springlevend probleem is. Doe daarom met ons mee om een duidelijk signaal te laten horen tegen de racistische demonstratie in Nijmegen. Er gaat online een oproep rond om zaterdag 5 april in Nijmegen een Pro-Wilders demonstratie te houden. Wat Wilders zegt is walgelijk, hij speelt groepen in de bevolking tegen elkaar uit en zaait haat. Wij willen laten zien dat Wilders en zijn racistische gedachtegoed niet geaccepteerd worden in Nijmegen.

Nodig al je vrienden uit voor het Facebook evenement!

We vinden het fijn dat Bruls zijn geluid tegen de uitspraken van Wilders heeft laten horen, maar discriminatie kent vele vormen. Van het hinderen van jongeren op straat door politie en mosquito’s tot wantrouwend cameratoezicht bij bijstandsgerechtigden. En van het criminaliseren van voetbalfans tot het uitsluiten van migranten. Bruls heeft zijn stem tegen de uitspraken van Wilders laten horen, maar zijn daden tegen alle vormen van discriminatie blijven achterwege. Wij willen ook laten zien dat een pro-voetbalgeluid en een antiracismegeluid voor de volle 100% samen gaan.

Nijmegen is van iedereen, van ouderen, van witte mensen en zwarte mensen, mensen van alle geloofsovertuigingen, van jongeren, voetbalfans, homo’s, hetero’s, atheïsten, transgenders, iedereen is welkom en dat is wat Nijmegen Nijmegen maakt. En Nijmegen is van ons! Om dit te laten zien roepen we iedereen op om mee te manifesteren tegen racisme. Wij zorgen voor muziek en limonade. Jullie zorgen voor een strijdbaar antiracistisch geluid. Neem herrie, spandoeken en vooral al je vrienden mee.

Wat wij eisen:
– Geen ruimte voor racisme
– Geen discriminatie in de breedste zin van het woord
– Een onafhankelijk onderzoek naar racistisch politieoptreden
– Een onafhankelijk meldpunt politiegeweld

Doe met ons mee, we beginnen stipt om 13:00 op de Ganzenheuvel in Nijmegen (bij de Grote Markt steil naar beneden richting het Kronenburgerpark).

—————————————

Lees ook: “Organisator pro-Wilders protest brengt Hitlergroet”

Aanstaande zaterdag wordt er een pro-Wilders protest georganiseerd in Nijmegen. Eén van de organisatoren, Angelo van den Bos, is een lokale rechts-extremist met neo-nazi sympathieën.

De demonstratie ter ondersteuning van Wilders is in het leven geroepen om Wilders te steunen en de massale aangifte van burgemeester Bruls, de Nijmeegse wethouders en honderden andere Nijmegenaren te veroordelen. Op de facebook pagina van de organisatie wordt aan de ene kant opgeroepen om geen racistische dingen te roepen omdat dit de organisatie zou schenden maar aan de andere kant verschijnen er vanuit de organisatie racistische uitspraken en plaatjes.

an

Enkele jaren geleden was Angelo van den Bos vooral bekend vanwege zijn rechts-extreme activiteit op internet, zijn digitale steun aan de neo-nazi partij de NVU en de foto waarop hij de hitlergroet brengt (zie foto).

Er is voor aanstaande zaterdag ook een manifestatie tegen racisme georganiseerd. Deze begint om 13:00 op de ganzenheuvel.

Bron: http://afanl.wordpress.com/2014/04/03/organisator-pro-wilders-protest-brengt-hitlergroet/

Leave a Reply