Global Day of Action against Military Spending: The Netherlands

Global Day of Action against Military Spending: The Netherlands

Op maandag 14 April is het de Internationale Dag van Actie Tegen Wapenhandel. Wij houden bij het Ministerie van Defenise een wake voor alle slachtoffers van het Nederlands leger en Nederlandse wapenexporten.

Nederland is de zevende grootste wapenexporteur ter wereld. Enkele honderden Nederlandse bedrijven, maar ook het ministerie van defensie doen hieraan mee. Schiphol en de Rotterdamse haven zijn bovendien belangrijke doorvoerkanalen voor de internationale wapenhandel.

Nederlandse wapens worden ingezet tegen onschuldige burgers. Zo heeft Nederland onlangs wapens verkocht aan landen waar het leger vreedzame demonstranten neerschiet en massaal mensenrechten schendt.

De grootste importeur van Nederlands wapentuig is de VS, die de ene na de andere illegale oorlog voert met afschuwelijke gevolgen. Zo bleek onlangs dat de Amerikaanse invasie van Irak 500.000 Irakezen het leven heeft gekost. Het Nederlandse leger heeft de invasie actief gesteund.

Onze regering is ook een van de grootste wapenkopers. Het budget van het Nederlandse leger behoort tot de top 10% van de wereld. Zo kan Nederland bijvoorbeeld meedoen aan de oorlog in Afghanistan, waar Nederlandse bommen bijdragen aan de dood van duizenden ongewapende burgers.

Stop oorlog!

Stop de Nederlandse koop en verkoop van wapens!

Event: https://www.facebook.com/events/1582840261940679/

Leave a Reply