Fuck Racisme - Fuck de Koning - Vrijheid van Meningsuiting voor Iedereen

Fuck Racisme – Fuck de Koning – Vrijheid van Meningsuiting voor Iedereen

Op 27 mei wordt anti-racisme activist Abulkasim Al-Jaberi berecht omdat hij als spreker tijdens een anti-zwarte piet demonstratie ´fuck de koning´ zei. Wij roepen op om te demonstreren ter verdediging van de Vrijheid van Meningsuiting voor iedereen.

De zaak van Al-Jaberi draait niet alleen om de koning of de vrijheid van meningsuiting op zichzelf. Mensen die in het verleden veel explicietere uitingen hebben gedaan zijn immers niet gearresteerd door de politie.

Het gaat hier om de vrijheid van meningsuiting voor mensen die zich verzetten tegen racisme, met name als het activisten van kleur zijn.

Een dag voor de arrestatie van Al-Jaberi werden 90 vreedzame demonstranten -voornamelijk mensen van kleur- gearresteerd bij een anti-zwarte piet demonstratie in Gouda. Hierbij sloeg de politie Knowledge Cesare, een leidende activist uit de zwarte gemeenschap, in elkaar, waarna de politie hem aanklaagde. Eerder werd Joke Kaviaar, vluchtelingen-activist, strafrechtelijk vervolgd voor enkele gedichten die ze had geschreven tegen het asielbeleid.

Wat met Kaviaar, Al-Jaberi, Cesare en vele anderen gebeurt is een poging om mensen die zich verzetten tegen racisme te intimideren. Ondertussen mogen politici die haatzaaien tegen moslims en andere mensen van kleur bijna alles zeggen wat ze willen. Vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar wel voor haatzaaiers, maar niet voor wie zich ´te luid´ tegen racisme verzet.

Wij laten ons niet criminaliseren en het zwijgen opleggen. Wij protesteren onder de leus ´Fuck Racisme – Fuck de Koning – Vrijheid van Meningsuiting voor Iedereen´.

https://www.facebook.com/events/433310023514197/

Leave a Reply