Bed, Brood en Bad voor Ongedocumenteerden in Utrecht

Bed, Brood en Bad voor Ongedocumenteerden in Utrecht

Nachtwachten van Toevlucht waken al 5 maanden lang, iedere nacht om een sobere opvang te bieden aan ongedocumenteerde mannen in onze stad.
Voor deze mannen is geen plek. Toevlucht biedt tot 1 juni bed en brood en demonstreert voor een structurele oplossing met bed, bad en brood voor deze mannen!

1 juni sluit de opvang, als er geen ondersteuning komt voor een structurele oplossing.

Uitspraak van een nachtwacht:
“We zitten al meer dan 150 nachten te waken bij de opvang voor deze mannen, ligt u er wel eens wakker van? Wij willen niet dat deze mannen op straat komen te staan!”

Luister naar hun verhaal en demonstreer mee!

We willen een vreedzaam protest op 15 mei, waarin we de gemeente Utrecht de steun aan deze mannen met zoveel mogelijk mensen willen laten zien.
Tijdens dit protest is de raadsvergadering bezig van de nieuwe gemeenteraad; we hopen met hen in gesprek te kunnen en aan te geven hoe benard de situatie is.

PROGRAMMA
19.00 uur verzamelen stadhuisplein
19.15 uur wake
19.30 uur demonstratie

P.s. De gasten van Toevlucht maken zelf spandoeken. Als je ook iets wilt meenemen, liever een douchekop of je bed dan een spandoek – dan vallen die van ‘onze jongens’ meer op :-). Als je toch een spandoek/bord mee wilt nemen, wil je dan opletten dat deze bijdraagt aan de oplossing van ons probleem en niet het probleem of het tekortkomen van de gemeente benadrukt? Zo blijven we een positief geluid!

Zie ook het Facebook-evenement voor meer info en updates.
———————————————————————————–
We organize a public demonstration at “het Stadhuisplein” Thursday May 15th at 7.30 pm.. We believe that everybody has the right to get a safe place to sleep (bed bath & breakfast). Currently the municipality does not actively support/help this group of “illegal” foreigners. Therefore, we want the local authority to know that we expect a proper solution.
Will you join us?

See the Facebook event for more info and updates.

Leave a Reply