Nieuwe Leesgroep: Effect van de Crisis op Jongeren (Geef je nu op!)

2 okt. 11 dec. – Woningnood, Werkeloosheid, Racisme, Armoede, Studieschuld. Wat voelen wij als jongeren van de crisis. Hier gaan we ons in verdiepen, op zoek naar mogelijke oplossingen.

Jongeren lijken de grootste klappen van de crisis op te vangen. De laatste jaren worden er keer op keer nieuwe bezuinigingen aangekondigd. Sociale zekerheden worden afgebouwd, studie en zorg wordt duurder en minder toegankelijk, overal worden mensen ontslagen en ook racisme neemt toe.

KSU start begin oktober deze leesgroep om te onderzoeken welke effecten deze problemen hebben op de levens van jongeren. Met deze inzichten gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen.

De leesgroep bestaat uit 6 sessies, om de week op woensdagavond in boekhandel de Rooie Rat, Oudegracht 65 (Utrecht), van 2 oktober tot 11 december. Tijdens de eerste sessie bespreken we samen welke onderwerpen we willen behandelen en welke teksten we daarvoor willen lezen. Deze leesgroep is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp (jong én oud) en is geheel gratis.