Station Utrecht Overvecht

Station Utrecht Overvecht, Utrecht

31 maart gaan in Europa duizenden mensen de straten op om hun onvrede over het kapitalisme te uiten. In Europa is er sprake van een enorme economische crisis. De Europese Unie heeft een aantal noodmaatregelen bedacht om het kapitalisme te redden. Als deze maatregelen falen, zo stellen regeringen en de media, zal ook in Nederland een ineenstorting volgen met recessie en massale armoede tot gevolg.

Op deze manier wordt bij mensen angst aangejaagd en worden bevolkingsgroepen tegen elkaar uitgespeeld. Dit maakt de weg vrij om verder te bezuinigen, privatiseren en reorganiseren. Na het openbaar vervoer, energie, telefonie en post is nu de zorg aan de beurt. De gevolgen hiervan zijn massale ontslagen en verdere flexibilisering van arbeid, waardoor het steeds lastiger wordt om tegenover vaste lasten een vast inkomen te zetten.

Geen zorg om zorg dus, enkel zorg om financieel gewin. Hier moeten we ons tegen verzetten.

Laten we de strijd aan gaan tegen het kapitalisme en ons organiseren op Europees niveau. De dag van internationale actie tegen het kapitalisme op 31 maart 2012 kan een eerste stap zijn.

Tijdens de demonstratie is het de bedoeling dat we ons verzet tegen de bezuinigingen laten horen en onze internationale solidariteit laten zien. Zo willen we laten zien dat alle slachtoffers van de crisis aan dezelfde kant staan, zowel in Nederland als in Griekenland; dat verzet tegen bazen, bankiers en politici waardevol en productief is. Evenals bij de vele demonstraties op deze dag in andere Europese steden, kunnen alle mensen zich bij deze protestmars aansluiten.

We willen af van het kapitalisme en haar politieke instanties.
Laten we samen werken voor een sociaal en vrij alternatief!

DOE MEE EN KOM

14:00 Station Overvecht te Utrecht, demonstratie
Na afloop manifestatie, peoples assembly, infomarkt en muziek

http://march31.net/nl/

Loading Map....

Leave a Reply