Krantje Boord Nr. 7 Juni 2011

Krantje Boord juni 2011

Krantje Boord juni 2011

De nieuwe Krantje Boord is uit! Een extra dikke zomereditie, waarin we ingaan op de crisis in het HBO, perverse prikkels in de wereld van het wetenschappelijk onderzoek en de perikelen van buitenlandse studenten in Nederland. Ook kun je in deze KB lezen over de wondere wereld buiten de muren van onze hogeschool en universiteit, bijvoorbeeld over de verregaande privacyschending in Nederland. En natuurlijk mag de nieuwste satirische column Argus niet ontbreken in deze zomereditie. Veel plezier met het lezen van Krantje Boord!

De redactie

Lees hier Krantje Boord online

Download hier Krantje Boord als PDF

Inhoud / Contents

Krantje Boord?

Krantje Boord is een tweemaandelijkse krant gemaakt voor en door studenten die zich zorgen maken over hun onderwijs. In deze krant wordt er met een kritische blik gekeken naar ons onderwijs met als doel mensen te informeren, maar vooral ook dialoog en actie te stimuleren.

Krantje Boord is a bi-monthly newspaper made by and for students that are worried about their education. In this newspaper our education will be reviewed critically with the goal of informing people, and especially to stimulate dialog and action.

Donaties

Krantje Boord is gratis voor de lezer, maar helaas niet voor ons! Vind je Krantje Boord een goed initiatief en zou je ons willen helpen met de drukkosten? Doneer dan aan A. Beunder, 786715952 onder vermelding van ‘Krantje Boord’. Elke bijdrage is welkom, dank!

Agenda

9 juni – KSU presenteert Basta! Debat: ‘Minder werken, meer welvaart?’ 19:30, de Kargadoor, Oudegracht 36 (toegang gratis) bastadebat.nl

10-13 juni – Pinksterlanddagen, jaarlijks anarchistisch festival in het Friese Appelscha. Met lezingen, workshops, film, muziek en meer.. & workshop ‘Hoe werkt de universiteit?’

14 juni – KSU Open vergadering. 19:30, boekhandel de Rooie Rat, Oudegracht 65. kritischestudenten.nl

16 juni – KSU presenteert Basta! Debat: ‘Kaapt het Westen de Arabische Revolutie?’ 19:30, de Kargadoor, Oudegracht 36 (toegang gratis)

30 juni – Openbaar aflsuitend congres onderzoekscursus ‘Hoe werkt de universiteit?’ Tijdens dit congres worden de resultaten van de onderzoekscursus gepresenteerd. 18:00 Kargadoor, Oudegracht 36 (toegang gratis)

22 juni – Open Actievergaderingen van Studenten Actie Comité Utrecht (SACU), 19.00, het Neude