Argus – Het zonnetje lacht, de lucht is blauw…

Argus – Het zonnetje lacht, de lucht is blauw…

by Joska Ottjes

Voorzitter van het CvB Yvonne van Rooij, voorzitter van de lustrumcommissie Dop Bär en penningmeester Cisca van Wonderen bespreken onder andere het 75e lustrum van de Universiteit Utrecht.

Dit artikel verschijnt binnenkort in de dubbeldikke Krantje Boord zomer editie.

Yvonne: Wat werkt het zonnetje toch heerlijk mee met onze 375e verjaardag! Ik ben erg tevreden over hoe het tot nu toe allemaal verloopt. Die laserstralen waren ook zo wonderlijk, er werd zelfs over bericht in de Washington Post. Daar hebben wij onszelf maar weer mooi even op de kaart gezet.

Cisca: Ja, het heeft een grote aanslag op ons budget gepleegd, maar terugkijkend naar de plaatjes was dat het zeker waard.

Yvonne: Ach ja, bij zo’n belangrijke viering gaan we natuurlijk niet op ons geld zitten. Dat moeten we immers het hele jaar al doen in het onderwijs.

Dop Bär: Het nieuwe logo van de Uithof als Utrecht Science Park is ook erg goed gelukt moet ik zeggen, ik heb alleen zo hier en daar gehoord dat studenten er niet zo blij mee zijn.

Yvonne: Ach die moeten gewoon nog wennen, we zorgen ervoor dat de naam de Uithof in de vergetelheid raakt door het in de pers en andere communicatiemiddelen enkel over het Utrecht Science Park te hebben. Om de kracht van onze ‘triple helix’ te ondersteunen hebben we gewoon zo’n naamsverandering nodig.

Cisca: Triple helix?

Yvonne: Ja, de samenwerking tussen ons, de overheid en de bedrijven. Heb je wel opgelet tijdens mijn speech als lid van de Stuurgroep Utrecht Science Park 15 april in het Ruppert?

Cisca: Nou ik kan me wel wat herinneren geloof ik..

Dop Bär: Er zou aardig wat veranderen hoorde ik, het is nogal wat om alle borden langs autowegen en bushaltes te veranderen.

Yvonne: Dat is iets voor de gemeente, dus daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken. Op dit moment is mijn prioriteit om zo snel mogelijk bedrijfsruimte te ontwikkelen, zodat er rondom Olympos bedrijven gevestigd kunnen worden en Utrecht Science Park realiteit wordt. Danone heeft al toegezegd zich er te willen vestigen.

Dop Bär: Dat zal wel vlotten dan. Toch wel sneu voor alle studenten dat ze de komende jaren elke ochtend uit hun bed gedrild worden. Naja ze verwerven tijdens hun colleges dan wel een ijzersterk concentratievermogen en een vaste pen.

Yvonne: Des te meer reden om nu een mooi groot feest te geven als zoetmakertje. Festival de Beschaving wordt vast een groot succes, festivals zijn altijd wel populair onder studenten. Het is alleen niet handig dat de studenten dan middenin hun tentamens zitten. Een festival zorgt vast voor een daling in het slagingspercentage en dat is niet goed voor onze plaats in de world rankings en ons imago. Bovendien kunnen we een groeiende omvang van studenten niet gebruiken nu we bezig zijn met het ontslaan van het onderwijspersoneel en het inperken van het cursusaanbod.

Dop Bär: Ach Yvonne, met jouw management- en politieke achterban zal de UU altijd een goed imago hebben, ook al zou je een stripact opvoeren tijdens de Beschaving.

Yvonne: Dankje, toch prefereer ik een speech. Dan kom ik in ieder geval intelligent over door mijn doordachte taalgebruik. En als niemand luistert, zoals Cisca, zal er in ieder geval ook niemand zijn die denkt dat ik toch maar beter die stripact had kunnen aangrijpen als een rigoureuze carrièreswitch. Maar terug op het lustrum, het gaat helemaal goed komen merk ik, dus tot volgend studiejaar!

Argus behelst een satirische column samengesteld uit zowel fictie als non-fictie. De column heeft als doel het creëren van bewustzijn onder studenten omtrent de huidige ontwikkelingen binnen het onderwijs en de daarbij behorende context.

1,279 thoughts on “Argus – Het zonnetje lacht, de lucht is blauw…

  1. Pingback: Dubbeldikke Krantje Boord Nr. 7 « Kritische Studenten Utrecht

  2. Pingback: Argus – Het zonnetje lacht, de lucht is blauw… « Kritische Studenten Utrecht

Comments are closed.