Krantje Boord Nr. 5 Februari 2011 vers van de pers!

Krantje Boord februari 2011

Krantje Boord februari 2011

De nieuwe Krantje Boord is uit! Een editie waarin het thema Protest en Bezuinigingen jou als een rode draad door het krantje zal leiden. Protest tegen bezuinigingen, algemene en onderwijsgerelateerde bezuinigingen die studenten hard zullen raken. In deze Krantje Boord komen studenten aan het woord over hun visie op de bezuinigingen, over ondemocratische processen op de universiteit en over de stem die wij als studenten laten horen. Uiteraard wordt het studentenprotest op 21 januari niet vergeten, een immens protest, hoewel het voor veel mensen meer leek op een verkiezingscampagne voor politici begeleid door een festivalachtige sfeer. Maar we strijden hoe dan ook samen voor een gelijk doel, tégen de bezuinigingen, en dit is pas het begin. Veel plezier met het lezen van Krantje Boord!

De redactie

Lees hier Krantje Boord online

Download hier Krantje Boord als PDF

Inhoud

Krantje Boord?

Krantje Boord is een tweemaandelijkse krant gemaakt voor en door studenten die zich zorgen maken over hun onderwijs. In deze krant wordt er met een kritische blik gekeken naar ons onderwijs met als doel mensen te informeren, maar vooral ook dialoog en actie te stimuleren.

Krantje Boord is a bi-monthly newspaper made by and for students that are worried about their education. In this newspaper our education will be reviewed critically with the goal of informing people, and especially to stimulate dialog and action.

Donaties

Krantje Boord is gratis voor de lezer, maar helaas niet voor ons! Vind je Krantje Boord een goed initiatief en zou je ons willen helpen met de drukkosten? Doneer dan aan A. Beunder, 786715952 onder vermelding van ‘Krantje Boord’. Elke bijdrage is welkom, dank!

Agenda

9 februari – 4 mei Interdisciplinary research course: How does the University work? Universiteit Utrecht

11-13 februari European Meeting of University Movements. “For a New Europe: University Struggles against Austerity.” Parijs, www.edu-factory.org

12 februari SASH demonstratie: Stop de sloop, Voor betaalbaar wonen. 13:00, de Dam, Amsterdam, www.sash.nl

20 februari Dag van de Solidariteit — Landelijke discussiedag over bezuinigingen en zondebokpolitiek. 12:00, Karel Doormanstraat 125, Amsterdam

23 februari Basta! Filmavond: The Shock Doctrine van Naomi Klein 19:30, de Kargadoor, Oudegracht 36, (toegang gratis)

3 maart Basta Debat: Over de mythe van de noodzakelijke bezuinigingen. 19:30 in de Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht. (toegang gratis)

13 maart Noam Chomsky – Politieke lezing. 14:30 Westerkerk, Amsterdam.