Verslag #OccupyTV over Basta! Debat: Schoonmakersstaking

De Kritische Studenten Utrecht organiseerden op 19 januari 2012 een info- en debatavond met onder andere vertegenwoordigers van de vakbond FNV en een lid van het nationale schoonmakers parlement.

Kritische Studenten Utrecht is een collectief dat zich met woord en daad inzet voor een maatschappij gebaseerd op vrijheid, solidariteit en samenwerking. Zij streven naar een samenleving waar sociale en economische gelijkheid heerst, zonder uitbuiting, en waar behoefte in plaats van winst centraal staat.

De schoonmakers hebben besloten hun stakingsacties voor onbepaalde tijd door te zetten. Werkgevers hebben nog steeds niet gereageerd op hun eisen als doorbetaling bij ziekte, genoeg tijd om het werk goed te kunnen doen en meer respect en waardering. Daardoor is er ook nog steeds niet serieus over loon onderhandeld.

De schoonmakers hebben na de Mars van respect hun acties opgeschort om werkgevers de tijd te geven met een reactie te komen. Aangezien werkgevers nog steeds niet gereageerd hebben, staken de schoonmakers nu door. De schoonmaakbedrijven en grote opdrachtgevers als Philips, ING en de Rijksoverheid doen vooralsnog alsof hun neus bloedt. De schoonmakers verwijten grote dure opdrachtgevers “ Rijksoverheid , Philips en de ING dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en wonderen verwachten voor onmogelijke lage prijzen “.

Met dank aan #OccupyTV

Toegift: verslag van Schoomakersmars in Rotterdam: