Open Space meeting

Open Space meeting

Wat is goed onderwijs?

11-12 november, brug tussen Unnik en UB.

Internationale Actieweek “Education is not for sale”


 

Ter gelegenheid van de internationale actieweek tegen commercialisering van het hoger onderwijs organiseren we een Open Space vergadering met als centrale vraag “wat is goed onderwijs?”.

Werking

Het principe is: je kan erin stappen en eruit stappen wanneer je wil. Het werkt als volgt: in de openingssessie vindt een agendaronde plaats waar mensen een subthema kunnen aankaarten. Deze worden vervolgens opgehangen met een letter erbij. Dan begint de Open Space sessie. Vind de letter op de kaart die ook op de muur hangt om te zien waar de subthema’s besproken wordt. Je kan je erbij aansluiten om mee te praten. Of je kan de notulen — als die aan de notulenkant van de muur hangen — van dit discussiegroepje even doornemen om te kijken of het wel een boeiende discussie is of niet. Je kan ook een nieuw subthema posten, met een letter erbij of zelfs een tijdstip waarop je wil beginnen, en wachten tot zich iemand bij je voegt. Het ‘opene’ eraan is dat je je kan aansluiten wanneer je wil, eruit kan stappen als je het gevoel hebt niks meer bij te dragen of te leren en ook tijdens de Open Space-sessie een nieuw subthema kan aankaarten. Aan het einde is er een half uur tijd een sluitende sessie om op de discussies te evalueren.

 

Nut

Het nut van deze Open Space is dat, als we beter onderwijs willen, als we naast boeiende nevenactiviteiten ook een levendige onderwijsomgeving en een boeiendere studietijd willen, we zelf moeten nadenken over wat we van het onderwijs willen, wat de realisatie hiervan in de weg staat en hoe we dit kunnen bereiken. Dus heb je even tijd en interesse, kom (al is het maar eventjes) langs op de Open Space in de brug.