De AIVD leest met je mee

Vandaag schrijft het AD na aanleiding van een onderzoek naar de Stasi praktijken van de veiligheidsdienst in Nederland:

“Het AD sprak met meerdere Nederlandse studenten die het afgelopen jaar zijn benaderd om inlichtingen te geven. De AIVD wilde van hen informatie over de meest uiteenlopende zaken: China, Egypte, een Utrechtse studentenvereniging, demonstraties en krakersbijeenkomsten. Alle studenten werden benaderd door iemand die zich in eerste instantie uitgaf voor een ambtenaar van Binnenlandse Zaken, het departement waar de AIVD onder valt.”

Studenten die opkomen voor hun rechten hebben al jaren last van afluisterpraktijken, infiltratie en intimidatie van de AIVD. Het wordt hoog tijd dat legitiem protest in Nederland niet meer wordt gecriminaliseerd.

Wat doet de AIVD tegenwoordig allemaal nog meer? Even een opfrissertje:

Kortom, als je massaal buitenproportioneel illegaal bezig bent, met politieke vrienden op de goeie plek, is alles in orde. Sterker nog, het criminele gedrag van de AIVD wordt nu gelegaliseerd. “Vertrouwen vergroten”, noemt de minister dat.

Ben jij een student die onderzoek doet, op komt voor je rechten, of vreedzaam protesteert? Kijk uit, in Nederland wordt je dan als crimineel behandeld.

796 thoughts on “De AIVD leest met je mee

Comments are closed.