Studentenprotest in Den Haag en Groningen tegen boete bij studievertraging

Studentenprotest in Den Haag tegen bezuinigingen

Ongeveer 1500 studenten hebben vandaag op het Plein in Den Haag geprotesteerd tegen de kabinetsplannen om studenten die meer dan een jaar vertraging oplopen een boete op te leggen van 3000 euro. Dit plan werd vandaag besproken in de Tweede Kamer. Ook in Groningen waren er rond de duizend studenten op de been.

Ondanks meer dan honderdduizend handtekeningen tegen de bezuinigingen in het onderwijs en de protesten vandaag, houdt de Tweede Kamer vast aan het plan om ‘langstudeerders’ een boete van 3000 euro op te leggen. Daarnaast zouden zij hun ov-kaart moeten inleveren en wil kabinet Rutte de studiefinanciering voor de master afschaffen. Ook onderwijsinstellingen krijgen een boete van 3000 euro voor elke student die te lang over de opleiding doet. Het doorvoeren van deze plannen betekent de afbraak van de toegankelijkheid en kwaliteit (denk bijvoorbeeld aan diplomafraude) van ons hoger onderwijs.

De manifestaties in Den Haag en Groningen vandaag waren pas het begin van het studentenprotest tegen de bezuinigingen. Meer acties zullen zeker volgen, houd deze website en facebook in de gaten voor updates!

Zie hier en hier voor beelden van de manifestatie in Den Haag vandaag, en hier een videoreportage van RTV Noord.

Studentenprotest in Den Haag tegen bezuinigingen

221 thoughts on “Studentenprotest in Den Haag en Groningen tegen boete bij studievertraging

  1. Nederland wordt een kutland! eerst islam gezeik nu school gezeik. Maak je borst maar nat Nederland we gaan een moeilijke tijd tegemoet.

  2. Thumbs up voor de studenten die op het plein hebben gestaan. De overheid moet zich schamen voor dit soort belachelijke besluiten. Studenten zijn de toekomst, daar mag best in geïnvesteerd worden. Help ze liever met het maken van een goede studiekeuze i.p.v te straffen wanneer, door welke omstandigheid dan ook, een student wat vertraging oploopt.

  3. Pingback: ‘Studenten achter de rug, leraren te gaan!’ | wikkiblogs

Comments are closed.