"Studenten weigeren huur te betalen"

Uit het Bekkekoms Nieuwsblad, 29 sept 2010:

“Een meerderheid van de honderd internationale studenten, die verblijven in een kantoorvleugel van hotel Hof van Wageningen, weigert de huur te betalen. Dit zolang de leefomstandigheden in de vleugel niet verbeteren. Wanneer de leefomstandigheden verbeteren zullen de studenten enkel een deel van de 240 euro huur per maand betalen.

De studenten zijn ondergebracht in een kantoorvleugel van het Hof van Wageningen door de Wageningen Universiteit om aan de door hun gestelde kamergarantie te voldoen, De leefomstandigheden in het hotel zijn volgens de studenten slecht en de huurprijs is hoog. Studenten betalen 240 euro per maand per persoon. Daarvoor moeten ze een kamer en een bureau delen, hebben ze traag internet en kunnen ze niet koken. Doordat meerdere studenten op een kamer verblijven kan een kamer bijvoorbeeld 720 euro opleveren per maand (3x 240 euro). Hoe lang de studenten nog in het hotel moeten verblijven is onbekend, mogelijk tot Kerst.

De studenten stuurden twee weken geleden een brief naar Wageningen Universiteit met het verzoek om de leefomstandigheden te verbeteren. Het antwoord op de brief was niet bevredigend. Weliswaar worden nu binnen douches gemaakt, maar aan andere klachten wordt weinig gehoor gegeven. Ook niet aan het verzoek de huurprijs opnieuw te overwegen wanneer omstandigheden niet verbeteren. Daarom hebben de studenten laten weten de huurprijs niet meer te willen betalen.”