Studenten bezetten service en informatiecentrum Univeristeit van Amsterdam

Studenten bezetten Univeristeit van AmsterdamEnkele minuten geleden hebben tientallen studenten het service en informatiecentrum van de UvA, op het binnengasthuisterrein, bezet. Met deze actie uiten de studenten hun bezorgdheid over het beleid van het huidige kabinet. Ook roepen zij het universiteitsbestuur op studenten én medewerkers de gelegenheid te geven zich bij de massale demonstratie op 21 januari in Den Haag aan te sluiten.

KSU staat helemaal achter deze actie. Go Amsterdam! Op naar de 21ste en verder..

Over de bezuinigingen meldt een woordvoerder van de bezetters: ‘Iedere student zal volgend jaar de gevolgen merken van de boete voor studievertraging, omdat zowel onderwijsinstellingen als studenten deze bezuinigmaatregel moeten betalen. Het volgen van een tweede studie is voor veel studenten nu al onbetaalbaar. Verder leiden boetes tot een verschraling van de onderwijskwaliteit. Daarnaast leidt de collegegeldverhoging ertoe dat ambitieuze studenten een enorme rekening gepresenteerd krijgen. Je verdiepen en verbreden of werken naast je studie wordt zwaar bestraft.’

Het bezette gebouw, waarop posters met de eisen en slogans als ‘Als de universiteit een fabriek is, ben ik een fabrieksfout’ staan, is veranderd in een alternatief voorlichtingsbureau.

Vanaf 13.20u zullen de bezetters een programma verzorgen waarin de huidige problemen binnen het onderwijs worden uiteengezet en aandacht wordt besteedt aan studentenacties in andere landen. SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk spreekt in een debat ‘Wat zijn precies die bezuinigingen, en waar komen ze vandaan?’. Daarnaast zullen er debatten zijn over de Duitse en Engelse studentenbewegingen.

Het overgrote gedeelte van de debatten zal bestaan uit onderlinge discussie tussen studenten en medewerkers aan de UvA. Kom dus ook vooral zelf langs!

Check de website van Comite SOS Amsterdam voor updates.

, —

De eisen van de bezetters op een rijtje:
– Stop alle bezuinigingen op hoger onderwijs. Als er bezuinigd wordt, bezuinig dan op topsalarissen en prestigeprojecten;
– Vrij op 21 januari voor álle studenten en medewerkers van UvA&HvA.
– Gratis busvervoer naar Den Haag, geregeld door de UvA.

Manifestatie op 21 januari:

https://www.kenniscrisis.nl/

http://www.facebook.com/event.php?eid=176085142409771

Demonstratie van tevoren:

http://www.haagsestudentenvakbond.nl/

http://www.facebook.com/event.php?eid=181777355184709

1,470 thoughts on “Studenten bezetten service en informatiecentrum Univeristeit van Amsterdam

  1. Pingback: Solidariteit met de bezetting vanuit Utrecht, de VU en de vakbond! | SOS Amsterdam

  2. gelieve ook actie te voeren op de EUR, tegen de beslissing van bv decaan Philip H. Franses (Erasmus School of Economics) die de college op vrijdag gewoon door laat gaan, aanwezigheidsplicht geldt ook gewoon indien van toepassing en als je niet komt heb je dus een groot probleem.

  3. Waarom moet SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk nou weer hierin genoemd worden, zoals in bijna elke studentenactie van de afgelopen jaren? Ik bedoel, het is logisch om ‘m uit te nodigen, het is z’n portefeuille, en het is goed dat i altijd erbij is, maar om nou elke studentenactie aan zijn politieke partij te linken kan een vertekend beeld oproepen, namelijk dat het voornamelijk SP’ers zijn die actievoeren, terwijl het volgens mij een veel diversere groep mensen is.

  4. Pingback: In De Strijd Tegen De Bezuinigingen Is Vandaag Het Bungehuis Bezet « Kritische Studenten Utrecht

  5. Pingback: Studenten Actie Comité Utrecht · In De Strijd Tegen De Bezuinigingen Is Vandaag Het Bungehuis Bezet

  6. Pingback: In de Strijd Tegen de Bezuinigingen is de UvA Bezet « Kritische Studenten Utrecht

Comments are closed.