Lenen ipv basisbeurs, wat Plasterk, de VSNU, en de HBO-raad willen, leidt tot elite onderwijs

Volgens het nieuwste rapport van de Stichting voor Economisch Onderzoek over Leengedrag van studenten in het hoger onderwijs dat vandaag is uitgekomen blijkt weer overduidelijk dat Plasterk, de VSNU, en de HBO-raad met de afschaffing van de basisbeurs en hun leen-model naar een elite onderwijs systeem toe willen. Uit het rapport (dat positieve staat tegenover een leen-model):

Verlaging van basisbeurs (en/of aanvullende beurs). Hierdoor worden studenten gedwongen om te lenen. Dit heeft als risico dat met name de leerlingen en studenten met een hoge leenaversie afhaken, waardoor de toegankelijkheid van het hoger onderwijs wordt verkleind. Van de studenten met ouders met een netto inkomen onder de €1.400 per maand geeft bijvoorbeeld ongeveer de helft aan dat zij niet zou studeren als de studiefinanciering volledig uit een lening zou bestaan.

Er wordt aankomende week door het hele land actie gevoerd tegen de afschaffing van de basisbeurs. Als je wilt weten wat jij kunt doen moet je deze website in de gaten blijven houden, of schrijf je in op onze mailinglijst. Of kijk op de site van Comité SOS

stop elite onderwijs

463 thoughts on “Lenen ipv basisbeurs, wat Plasterk, de VSNU, en de HBO-raad willen, leidt tot elite onderwijs

Comments are closed.