'Laat me even uitpraten'

Maandag 15 juni stond KSU hard mee te blèren tussen de studentenmassa op het Plein in Den Haag. De demonstratie werd georganiseerd door Comité ROUW (Redt Ons Universitair onderWijs) met de bedoeling minister Plasterk te laten zien dat er wel degelijk studenten zijn die kritiek durven leveren op zijn onderwijsbeleid. In het opgestelde Manifest, gericht aan de minister zelf, vraagt Comité ROUW voor compesering van de Plasterkkorting en meer investering in het hoger onderwijs. Daar demonstreerde KSU natuurlijk voor mee!

Onder begeleiding van ME-busjes en met paard bemande agenten trokken wij al verbaal rellend naar het Plein. Daar stond een soort halve gele caravan van waaruit een DJ ons allen verblijdde met zijn composities. Comité ROUW overhandigde daar haar Manifest aan minister Plasterk, die met zijn geruststellende zinnen en half slappe argumenten weinig goeds deed voorspellen. “Laat me even uitpraten”, zei de heer Plasterk toen hij in de rede werd gevallen door een studente die zijn cijfers bekritiseerde. Een positiever geluid kwam van Jasper van Dijk (SP) en Boris van der Ham (D’66) die ons beloofden zich te zullen inzetten voor meer investering in het hoger onderwijs. (zie filmpjes elders op de website) Ook de voorzitters van het ISO en de LSVB schaarden zich achter het Manifest.

Schor trokken wij huiswaarts: tevreden omdat het Manifest was afgeleverd in de juist handen, moe omdat protestborden toch best zwaar zijn.

Ja hoor minister, u mag best uitpraten, maar luistert u ook wel naar ons?