Herbezetting en demonstratie Regensburg!

Sinds maandag 22 februari houden studenten van de Universiteit Regenburgs hoorcollegezaal 2 herbezet! Wij zijn allemaal van harte uitgenodigd om op bezoek te komen. Ook wordt iedereen opgeroepen op 5 maart in Regensburg mee te lopen in een grote demonstratie voor beter onderwijs.

De zaal van de Universiteit Regensburg is ook al bezet geweest van 18 nov ’09 – 9 jan ’10, maar is verlaten na een schriftelijk akkoord met rector Strothotte. De bezetters hebben verklaard in een brief aan het college van bestuur dat er herbezet is omdat onder andere de toegezegde twee-wekelijkse inhoudelijke gesprekken met de rector niet plaats hebben gevonden. Men kan niet eens in contact treden met de rector.

In het akkoord werd ook het gebruik van hoorcollegezaal 2 toegezegd aan de bezetters (6 dagen per week, 16 uur per dag) tot 31 maart ’10. Afgelopen vrijdag kondigde de rector aan dat de studenten woensdag 24 feb de zaal leeg en schoon terug moesten geven omdat deze geboekt was voor een studie informatiedag. Ze zouden daarvoor een andere kleinere ruimte terugkrijgen.

Hier kunnen wij Utrechters misschien wat van leren. Was er niet laatst ook een akkoord gesloten met ons college van bestuur welke ondertussen eenzijdig compleet afgebroken is door de betreffende partij?

Je kan hier het nieuws volgen van deze bezetting en de aankomende demonstratie. En hier staat meer informatie over Unsere Uni (Duits netwerk).

20 thoughts on “Herbezetting en demonstratie Regensburg!

  1. Mijn vriend (uit Regensburg) is dit weekend hier, en gaat maandag weer die kant op, dus voor een bijdrage in de kosten, kunnen er vast wat mensen met hem mee, als er mensen langs willen gaan. Mail mij daarvoor op elsvanvessem at yahoo punt com.

    /Els

  2. Pingback: De KSU ‘Keek op de Week’ « Kritische Studenten Utrecht | 2010

Comments are closed.