Halbe-heffing uitgesteld!

Zijlstra niet blij! Hoe eerder de priviligesering begint hoe beter!!!

Zijlstra niet blij! Hoe eerder de priviligesering begint hoe beter!!!

De invoering van de Halbe-heffing, de langstudeerders boete van 3000 euro is met 1 jaar uitgesteld. Dit is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer waar de SGP erop wees dat huidige studenten niet in staat waren om aan de boete te ontsnappen.

De steun van de SGP is cruciaal voor het kabinet voor het doorvoeren van haar asociale plannen; en dit keer deed de SGP niet eens mee, so figure that out!!!!!

Wat dit wilt zeggen is dat al ons verzet en tegengeluid gedeeltelijk heeft geholpen in het verzachten van de pijn, maar dat de strijd nog lang niet is gestreden. Een uitstelling verandert niets aan de inhoud; komende generatie studenten zullen alsnog de dupe worden van dit misselijkmakende neo-liberale beleid. Ook de focus op de 3000 euro boete is misleidend, omdat men het idee krijgt dat dit het enige verandering is binnen hoger onderwijs. De invoering van de collegegeld verhoging voor een tweede bachelor en/of master (soms tot 14000 euro), de afschaffing van de OV-chipkaart voor studenten tijdens hun master, en de afschaffing van de studiefinanciering voor een master (enkel een lening is dan mogelijk met een hoge rente) worden vaak vergeten. Kortom, de strijd moet en zal doorgaan.