GEZOCHT!! Verklaringen over het politiegeweld!

Na de manifestatie tegen de bezuinigingen in het onderwijs die op 21 januari in Den Haag heeft plaatsgevonden is er in de Haagse binnenstad en in de buurt van het station veel gebeurd. Tot op dit moment worden er mensen vastgehouden voor de gebeurtenissen die dag. Maar uit de foto’s en de verhalen die op internet verschijnen blijkt ook dat de politie en de ME zich die dag niet altijd even netjes hebben gedragen.

Verhalen over de gang van zakenvan 21 januari 2011 kan je z.s.m. mailen naar zwartboekpolitiegeweld@gmx.com

Om de rechtszaak die aankomende vrijdag tegen één van de arrestanten zal plaatsvinden te versterken, en mogelijkerwijs ter ondersteuning van aangiftes en klachtenprocedures willen we de verhalen hierover bundelen in een Zwartboek Politiegeweld. Zo willen we laten zien dat het eenzijdige beeld dat in de media en door de politie en het OM naar buiten wordt gebracht ook een andere kant kent. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die deze verhalen op papier willen zetten.

Dus ben jij afgelopen vrijdag geconfronteerd met de politie en/of de ME, en wil je je verhaal hierover graag op papier zetten, stuur het dan naar ons op! Ook verhalen van arrestanten die lang in kleine wachtcellen hebben gezeten, geen eten en drinken hebben gehad of geen toegang hebben gehad tot een (voorkeurs-)advocaat zijn van harte welkom.

Let op dat als je je verhaal op papier zet, je hier geen namen of belastende verklaringen in zet. Uiteraard is het wel fijn als je je verklaring wilt ondertekenen, maar dit is verder geen must.

Verhalen over de gang van zaken van 21 januari 2011 kan je mailen naar zwartboekpolitiegeweld@gmx.com

Let op! er zit wat haast bij omdat de volgende zitting aanstaande vrijdag 28 januari al plaats zal vinden. Dus bij voorkeur mailen voor donderdagavond!

1,075 thoughts on “GEZOCHT!! Verklaringen over het politiegeweld!

  1. Dit had ik al eerder gepost, maar misschien ook hier relevant…

    In verschillende filmpjes is te zien hoe de ME op onrechtmatige wijze geweld gebruikt. Is het mogelijk om per geval een klacht in te dienen met gebruik van de beelden?

    Een voorbeeld in het volgende filmpje: terwijl het slachtoffer iemand probeert op te tillen van de grond, krijgt hij zonder reden een knuppel tegen het hoofd en een knie in de rug. Dit gebeurt allemaal terwijl het slachtoffer met zijn rug naar de ME staat, totaal geen bedreiging vormt en gewoon iemand helpt om op te staan.

    (1.11 en 1.14 minuut)

    http://www.zie.nl/video/algemeen/Supersnelrechter-straft-demonstranten/m1fzvtlf36qt

  2. Pingback: Tweets that mention GEZOCHT!! Verklaringen over het politiegeweld! -- Kritische Studenten Utrecht -- Topsy.com

Comments are closed.