De KSU 'Keek op de Week' (die nog niet eens ten einde is)

In het kader van: ‘weer een stap dichterbij het afschaffen van de basisbeurs

Ja, de berichtgeving omtrent het omgooien van ons huidige studiefinancieringsstelsel blijft zich maar opstapelen. Zo waren Bos en Plasterk eind vorig jaar nog de schietschijven van de LSVb en yours truly, maar nu hebben de VSNU en de HBO-raad de gelederen versterkt. We zijn weer een stap dichterbij het afschaffen van de basisbeurs!

In het kader van: ‘gewoon een kut beslissing

De Radboud Universiteit Nijmegen gaat het BSA invoeren. Ze hadden al de P-in-2 en de B-in-5 maatregel, maar of deze bij de invoering van de BSA komen te vervallen is nog niet duidelijk.

In het kader van: ‘een geschiedenis lesje’

Hier kun je een kleine samenvatting vinden van het studentenactivisme in de jaren ’90.

In het kader van: ‘alsof het nog niet genoeg was deze week

Wel ja, het kan Plasterk ook geen zak schelen… Na veel kritiek van de Eerste Kamer over het uitbreiden van de wet Versterking besturing hoger onderwijs met een ‘student-assessor‘ (een student in het college van bestuur van de universiteiten), is dat plan door Plasterk gewillig van tafel geschoven. Neen, die student-assessor komt er voorlopig niet. Weer een mokerslag voor de medezeggenschapsorganen van de universiteiten.

653 thoughts on “De KSU 'Keek op de Week' (die nog niet eens ten einde is)

  1. De P-in-2 en de B-in-5 zijn nog niet op alle faculteiten op FNWI ingevoerd, maar de geluiden gaan dat men deze JUIST ook nu NAAST de BSA alsnog overal zullen proberen in te voeren. ARG!

  2. Wij bij Managementwetenschappen hebben al zowel een P-in-2 als een B-in-5 regeling. En straks dus ook nog die BSA. Daarbij zijn al onze vakken 6 EC waard, dus moeten we effectief 42 EC halen in plaats van 40. Hoera!

Comments are closed.