Blanke gemeenschap veroordeelt schietpartij

Utrechtse koffiehuis Starbucks, waar veel blanken samenkomen

Utrechtse koffiehuis Starbucks, waar veel blanken samenkomen

Het nieuws van de schietpartij in Alphen aan den Rijn van afgelopen zaterdag is hard aangekomen bij de blanke gemeenschap in ons land.

Alphen getroffen door autochtoon geweld

Na Volkert van der Graaf, Karst Tates, de Damschreeuwer en de waxinelichtjeshouderwerper is de Alphense schutter al de vijfde ongetinte dader van een bloedige aanslag in tien jaar tijd. Blanke belangengroeperingen zien zich voor het blok gezet, nu vanuit de samenleving de roep om verontschuldigingen aanzwelt. Woordvoerders van de EO en de ANWB hebben zich inmiddels openlijk gedistantieerd van de terreurdaad. Bron: de Speld

De bezoekers van het Utrechtse koffiehuis Starbucks, waar veel blanken samenkomen, reageren vol verbijstering en ongeloof op de schietpartij. De van oorsprong Nederlandse Remco Verhegge veroordeelt de daden van de Alphense schutter: “Het is niet goed om mensen neer te knallen, ook niet als je blank bent. Ik weet dat het een landgenoot was, maar ik denk dat heel veel mensen van ons ras het hier niet mee eens zijn.”

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs van de Telegraaf staat achter zijn beslissing de etniciteit van de verdachte te noemen. “Het is gewoon een feit dat ongetinte jongemannen oververtegenwoordigd zijn als dader van allerlei misdrijven. Mensen moeten weten dat het overgrote deel van misdaden als belastingontduiking, voetbalgeweld en racistische vergrijpen door blanken wordt gepleegd. Dat kunnen we met z’n allen ontkennen, maar dan zou ik geen goede hoofdredacteur zijn.”

Vertegenwoordigers van de blanke gemeenschap zitten in een spagaat. “Als we stil blijven, wordt ons verweten dat we ongevoelig zijn.” aldus Egbert van der Stee, woordvoerder van de Protestantse Kerk Nederland, een genootschap van gematigde blanken. “We zouden niets liever doen dan ons verontschuldigen, maar als we dat doen, nemen we eigenlijk verantwoordelijkheid voor deze verschrikkelijke daden van een eenling.” Van der Stee vestigt de aandacht op het feit dat kwaadwillende blanken altijd in hun eentje opereren, iets waar de blanke gemeenschap weinig aan kan doen. “Je hebt er altijd een paar rotte appels tussen zitten die het voor de rest verpesten.”

1,343 thoughts on “Blanke gemeenschap veroordeelt schietpartij

 1. Pingback: autochtoon geweld - THCfarmer

 2. blank ,zwart , bruin, blauw wat hebben jullie er over blijkbaar hebben jullie nog steeds een slaaf mentaliteit en daaroom gebeuren deze dingen in nederland, land waar alles kan, what a shame

  heeft niks te maken me kleur heft te maken met gevaarlijke mentaliteit

 3. @Gerald. Het hele punt van het artikel is dat het niet om afkomst/kleur of wat dan ook zou moeten gaan, maar dat ondanks dit in de praktijk wel hele bevolkingsgroepen worden aangesproken op de acties van individuen..

  Ik weet niet wat een “slaaf mentaliteit” zou moeten zijn, maar de ironie van dit stuk ontgaat je misschien.

 4. Met stip een van de raarste artikelen die ik ooit heb gelezen. De insteek is al apart: er wordt hier ingezoomd op het feit dat het om een blanke dader gaat. Huidskleur doet er niet toe! Alsof het normaalgesproken voornamelijk niet-blanken zijn die misdaden plegen. Als het waar is wat Jeremy zegt had dat best wat meer naar voren mogen komen en niet pas later in het stuk.

  Verder schetst de schrijver een compleet vertekend beeld van Starbucks. Hij of zij doet lijken alsof de (Utrechtse) Starbucks uitsluitend een verzamelplaats is voor blanken. De AH, HEMA, etc. zijn ook verzamelplaatsen voor veel blanken. Een ook voor veel niet-blanken.

 5. Aap, het is toch een grap! En een geslaagde, als je het mij vraagt. Het feit dat je hierom moet lachen geeft al aan hoe raar het eigenlijk is om op zo’n manier te berichten over misdrijven etcetera. Toch gebeurt het.

  “De bezoekers van het Utrechtse koffiehuis Starbucks, waar veel blanken samenkomen, reageren vol verbijstering en ongeloof op de schietpartij.” <- Dit is nog het beste stukje, hahahaha

Comments are closed.