Berichten en films van het studentenprotest 21 januari in Den Haag

Buitensporig politiegeweld

Buitensporig politiegeweld (foto Marco Vos)

Laten we even het mediagordijn opzij schuiven en de realiteit in beeld brengen over “radicalen”, “relschoppers” en “AFA”. De beelden spreken voor zich: niet de studenten, maar de ME waren de geweldplegers.

Overzicht van gebeurtenissen in Den Haag

Beelden van politiegeweld

Opinie

Politie in Burger (Stillen) in actie

Politie in Burger (Stillen) in actie

723 thoughts on “Berichten en films van het studentenprotest 21 januari in Den Haag

 1. Dat is een goed videoverslag van spirit of squatters collective van de confrontatie tussen ME en studenten bij het Ministerie van Onderwijs: http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2011/01/politie-geweld-tegen.html

  Een paar van de beste quotes van demonstranten:

  Jongen1 tegen ME: “Ik sta hier gewoon normaal op straat, mijn straat betaal ik belasting voor dusse ik ga helemaal nie weg”

  Jongen2 tegen ME: “Dit is niet noord-korea! NIET Noord-Korea. je mag niet slaan. Blijf van m’n lijf af”. Vriendin: “…en van m’n studie”.

  ME: “ga lekker naar huis” jongen2: “ga jij lekker naar huis” ME: “nee” jongen2: “hoezo niet?…of krijg je extra betaald om jonge mensen in elkaar te slaan?”

  Meisje: “Zij hebben er niks mee te maken he (wijzend naar ME)…kijk daar moet je tegen praten (wijzend naar ministerie)” jongen: “Jewel ze zijn de verdedigers van deze rechtsstaat, dat hebben ze ermee te maken”

  En terwijl de ME er flink op los sloeg:
  “Demonstreren is een recht! demonstreren is een recht!”
  “Verrekte mongol jonge!”
  “Oprutte! Oprutte!”
  “Eeey! Eey! Kappee!”

  na enige de-escalatie:
  (Vermoedelijk tegen de studenten ordedienst:) “Jullie kiezen kant! Ziekelijk!”

  Tel de relschoppers, de beelden spreken voor zich. Ik zie studenten praten, ik zie ME meppen. Je raakt eraan gewend na een paar demonstraties, maar het blijft een belachelijke situatie.

 2. De beelden van de paardencharge, hondenaanvallen en slaan in de ruggen van demonstranten missen nog.
  Waarschijnlijk was het op die momenten onmogelijk om te filmen, maar het gebeurde allemaal tijdens de demonstratie voor het ministerie van OCW.

 3. de grootste criminelen zitten in den haag!!! oprutte met die poppekast! die rutte is geen kerel bah het schijnt dat hij nog bij moeder thuis woont….bedankt voor alle ellende!!!! verbied al die zogenaamde “goede doelen” of “stichtingen”die organisaties zijn te groot +waar de directeur een leuke oprot-bonus mee krijgt als hij vertrekt!!! waar ik keihard voor moet werken om vervolgens weer bij de staat in te leveren die organisaties zijn te groot ik zou zeggen daar in de-haag crimineel zijn jullie al nou alleen nog iemand die weet hou je zo’n organisatie leiding geeft (ik zeg willem holleeder!!!! )hoeft ook geen salaris , want heeft tog nog een schuld bij de staat , ga alle canabish/hennep zelf kweken en verkoop het aan coffeeshops!!!! maar nee hoor de recessie + forse bezuinigingen daar kan de hardwerkende nederlander zijn hele leven voor werken!!! nog 40 jaar bloed zweet en tranen dan ben ik 75 en kan ik nog even van mijn oude dag genieten……

Comments are closed.