Studenten uit Amsterdam trekken naar Utrecht om acties te steunen

Amsterdamse studenten trekken naar Utrecht

Een grote groep studenten die maandag de collegezalen van de Universiteit van Amsterdam heeft bezet, is in de nacht van maandag op dinsdag naar Utrecht getrokken om de studentenprotesten daar te ondersteunen. De Amsterdammers ondersteunen de doelstellingen van de actie in Utrecht: een stop op de bezuinigingen op onderwijs vanuit Den Haag, meer inspraak in het universiteitsbestuur en het belang van onafhankelijke media zoals het Ublad. Dinsdag zullen de Amsterdamse studenten mee protesteren voor het bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht.
‘Na de bezetting op de UvA willen we duidelijk maken dat we ook de acties in de rest van het land steunen. Den Haag moet ons en alle andere studenten luid en duidelijk horen’ aldus een woordvoerder van de Amsterdamse studentendelegatie. Het geluid dat de studenten willen afgeven is dat bezuinigingen nooit ten koste van de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs mogen gaan. Volgens de studenten moet er juist meer worden geïnvesteerd in het hoger onderwijs als het kabinet werkelijk waarde hecht aan de Nederlandse kenniseconomie.

De Amsterdamse studenten roepen andere steden op om de acties in Utrecht of Rotterdam ook te komen ondersteunen. Wanneer ze weer terug gaan? ‘Dat is nog niet bekend, maar vooralsnog vermaken we ons prima bij onze buren’, aldus de woordvoerder.