Staking: OV drie grote steden 24 uur lang plat!

Het OV staakt!!!

De drie grote steden zijn van plan om 24 uur lang het openbaar vervoer plat te leggen. Het is wederom een estafette actie welk begint op 7 juni in Amsterdam, 8 juni in Den Haag en eindigt op 9 juni in Rotterdam. Deze actie verschilt van voorgaande stakingen waarbij enkel buiten spitsuren voor een korte tijd werd gestaakt. Nu wordt het openbaar vervoer voor een hele dag plat gelegd in de drie groten steden waar bij mekaar meer dan 3 miljoen mensen leven.

FNV Abvakabo en FNV Bondgenoten hadden de stakingen al aangekondigd, maar er moest nog worden overlegd over de precieze data.

Het kabinet is van plan om zeker 120 miljoen euro te bezuinigen op het openbaar vervoer in de grote steden. Dit zal geheid ten koste gaan van het behoud en de kwaliteit van het openbaar vervoer. Wij begrijpen dit helemaal en steunen deze actie. Dan maar een dagje fietsen.

220 thoughts on “Staking: OV drie grote steden 24 uur lang plat!

  1. EN waar is Utrecht? Het is toch KSU en niet KSA, KSH of KSR :O

    • KSU is een collectief van anti-kapitalistische studenten in Utrecht. Maar we hebben ons nooit in onze geschiedenis alleen beperkt tot zaken die zich afspelen in Utrecht alleen. Hoe zouden we dat ook kunnen?? Alsof het mogelijk is om je ogen te sluiten voor dingen buiten de grenzen van onze miezerig klein stadje?

Comments are closed.