Satirische Faculteitskrant uitgegeven uit protest tegen prostitutie-artikel in Geestdrift

Vandaag zijn honderden edities van de Faculteitskrant van Geesteswetenschappen Geestdrift in de binnenstad voorzien van een nieuwe kaft, met satirische inhoud en een open brief aan de redactie. Kritische Studenten Utrecht protesteert hiermee tegen een controversieel artikel in de februari editie van Geestdrift getiteld “Geen geld om je studie te betalen? Zoek een ‘sugar daddy’”.

Jilles van KSU legt uit: “Het artikel in Geestdrift beschrijft hoe studentes in Engeland via een datingsite rijke oudere ‘suggardaddies’ vinden die hun studie betalen in ruil voor gezelschap en meer. Geestdrift schrijft op een luchtige toon over deze prostitutie onder studentes en geeft zelfs tips over het vinden van een ‘suggar daddy’ om de stijgende studiekosten te betalen.”

Kritische Studenten Utrecht roept in een open brief aan de redactie van Geestdrift om zich te verontschuldigen voor het bijdragen aan de normalisering van prostitutie onder studenten als antwoord op stijgende studiekosten.

De nieuwe versie van de krant is ook voorzien van een satirisch artikel Geen geld om je studie te betalen? Verkoop je nier waarin wordt voorgesteld om je organen te verkopen om je studie te betalen: “Veel studenten hebben een verkeerd beeld van hun lichaam en zijn zich niet bewust van de marktwaarde van hun organen. […] Door een nier te verkopen voor je studie haal je echt het beste uit jezelf”.

De krant is verspreid in de rekken van Geestdrift binnen de Universiteit Utrecht en wordt vandaag op de stoepen van de universiteit uitgedeeld.

Foto

Satirische Faculteitskrant tegen prostitutie-artikel Geestdrift

Satirische Faculteitskrant tegen prostitutie-artikel Geestdrift

De artikelen van Geestdrift

Deze actie in de media

533 thoughts on “Satirische Faculteitskrant uitgegeven uit protest tegen prostitutie-artikel in Geestdrift

 1. Dit “fenomeen”van geen geld om je studie te betalen bestaat in feite al heel erg lang!
  Ik studeerde van 1969 to 1975 en daarna nog eens van 1981 tot 1987 (2 HBO studies) en ook toen waren er studentes die zich prostitueerden voor hun studie enz…. Maar er waren ook toen veel SOA’s en vele verdriet en ook meer abortussen en andere ellende bij dezelfde groep jonge meiden die dit toen deden …

  Je organen verkopen voor je studie moet je al helemaal NOOIT doen!! Je laat iets heel kostbaars en unieks uit je lichaam halen voor GELD????
  Nah..! Nooit doen! Waarom niet helpen met zn allen om het klote -systeem die dit veroorzaakt omver te gooien middels slim-geplande Revolutie-strategie????Hoogste tijd daarvoor lijkt mij!!!
  als wij dit toen, 40 jaar geleden voor elkaar kregen met een mobilisatie van een massale studentenbeweging die bestond uit vele kleine en samen gingen “en masse” tegen net zo’n verrot systeem als nu , dan lukt dit gewoon! Maar kennelijk is de motivatie en intelligentie op een lager peil dan nu? M

  • Beste Majella,

   Allereerst, dat van het verkopen van je nier is een satire dus niet serieus bedoeld. Dit om de argumenten in het artikel van Geestdrift onderuit te halen en te wijzen op de absurditeit ervan en de volgende logische stap (mochten de kosten nog verder stijgen).

   Daarnaast heb je gelijk dat het eens tijd wordt om ons te verenigen en de strijd aan gaan tegen de huidige kapitalistische systeem. En daar zijn we met KSU ook mee bezig en proberen zoveel mensen erbij te betrekken om deze strijd met ons mee te voeren. Maar daarbij hebben we ook te maken met bladen als Geestdrift die de omgekeerde richting in gaan (met belastingsgeld gefinancieerd, prostitutie te normaliseren als antwoord op de bezuinigingen) en in staat zijn om veel studenten te bereiken. Dat hoort ook bij de strijd tegen dit systeem, waar Geestdrift natuurlijk deel van uit maakt.

Comments are closed.