SACU projecteert op domtoren: "Reclaim your Education"

SACU Recaim your Education op de Dom

SACU Recaim your Education op de Dom

Studenten van het SACU hebben in de nacht van 25 maart de boodschap, “Reclaim your Education”, op de Domtoren geprojecteerd. Sinds een week wordt in het kader van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht de Domtoren met een drie kilometer lange laserstraal beschenen. Een student van SACU legt uit: “Het College van Bestuur projecteert hun onderwijsvisie al jaren op studenten, met deze actie willen we uitbeelden dat studenten hun onderwijs terug moeten claimen.”

De studenten protesteren met deze actie tegen het ondemocratische afbraakbeleid dat onderwijs-bestuurders de laatste jaren voeren. “Vorig jaar stopten ze de Universiteitskrant in de doofpot. Dit jaar zitten ze in een vijfsterrenhotel in Parijs plannen te maken om de studiebeurs af te schaffen, en dat terwijl de Collegevoorzitter Yvonne van Rooy er zelf vandoor gaat met een salaris ver boven de Balkenendenorm,” aldus een van de studenten.

Naast de kritiek op het universiteitsbestuur willen de studenten ook aandacht vragen voor het belang van studentenprotest. Morgen gaan er uit het hele land opnieuw studenten de straat op gaan om te protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen in het onderwijs. De actievoerders roepen studenten, docenten en medewerkers ook op om mee te protesteren.

SACU Recaim your Education op de Dom 2

SACU Recaim your Education op de Dom 2