Partijtje Voor de Vrijheid

Alles is goed verlopen op het Partijtje Voor de Vrijheid op zaterdag 24 september. Zo’n 1500 mensen namen deel aan de demonstratie/rave waarmee gedemonstreerd werd tegen het inperken van rechten en vrijheden.

Het doel was om “door het vieren van een Partijtje voor de Vrijheid laten zien wat vrijheid is en dansen voor een wereld waarin we niet worden gecontroleerd, verdeeld, gedwongen en beperkt”. Er waren verrassend weinig problemen met de politie (vrijwel geen), een schril contrast met 1 mei, zegt ook DNU.nl. Hieronder wat foto’s van de dag, en lees ook de speach die KSU gaf.

_________________

Wilders kiest partij voor de Marokkaanse koning

Partijtje Voor de Vrijheid, Utrecht, 24 september 2011. Speech van KSU.

“We zijn geboren uit een Opstand, een vrijheidsstrijd. Onze voorouders hebben een zompige moerasdelta omgevormd tot iets waar de hele wereld jaloers op is. Hier, achter de dijken, is een welvaart en een solidariteit bereikt die zijn gelijke niet kende, met vrijheid voor iedereen en met van oudsher een tolerantie tegen mensen die ook tolerant waren.

Eeuwen wapperde onze vlag over alle zeeën en was de driekleur het symbool van vrijheid.”

Woorden uit het verkiezingsprogramma van de PVV.

De vrijheid van de een is de onderdrukking van de ander. De vrijheid van de VOC – die eeuwenlang onder de Nederlandse vlag vaarde – was de onderdrukking van de Indonesier en hun eigen personeel. De vrijheid van de PVV is de onderdrukking van de immigrant en de eigen bevolking – uit naam van de Nederlandse vlag.

Maar, wij zijn vrij en hebben een geschiedenis van opstand, van vrijheidsstrijd. Daarin heeft Wilders gelijk. En dat zal hij ook zelf gaan merken wanneer we in opstand komen tegen hem, en zijn coalitiepartners. En ja, ook tegen welke zogenaamd progressieve partij ook, die het huidige kabinet gedogen! En dat zal gebeuren, dat we de vrijheden die wij koesteren weer opeisen, en we tegen de vrijheden die zij ons willen geven, zeggen: “Nee, dankje”

Wat gunnen zij ons?

De vrijheid van belastingontduiking voor slimme ondernemers. Natuurlijk niet voor normale mensen, want de belasting op jouw consumptie, of het nou cultuur of kaas is, gaat omhoog.

De vrijheid voor de financiele sector om hun geld te vergokken, om vervolgens uit de brand te worden geholpen door belastingbetalers.

De vrijheid voor de vastgoedsector om hun panden langdurig leeg te laten staan, om zelfs huizen te vernietigen om de huizenprijzen te verhogen, en te speculeren in een primaire levensbehoefte – onderdak – zonder het gevaar dat iemand het recht op onderdak opeist.

De vrijheid om je werknemers eens wat minder te betalen, vooral diegenen die steeds meer gecriminaliseerd worden, en geen poot hebben om op te staan, zolang ze niet georganiseerd zijn in samenwerking met diegenen wel papieren hebben.

Maar ook werknemers, studenten en werklozen zullen nieuwe rechten krijgen!

De vrijheid om onder het minimumloon betaald te worden, de vrijheid om eens wat slechter onderwijs te kopen, en de vrijheid om zelf te kiezen welk sociaal vangnet je aanschaft.

Maar wat eisen wij? Alleen de vrijheid om goed te leven, om geen eten weg te laten rotten als er mensen voedsel nodig hebben, om geen panden weg te laten kwijnen als er mensen onderdak nodig hebben, en om niet te overwerken om de rijkdom van onze managers te subsidieren.

En niet om democratie terug te draaien, maar om er verder in te gaan.

Wilders zelf kiest kant voor de Marokkaanse koning. Hij prijst de Marokkaanse koning in hoe hij de orde handhaaft en rellen de kop indrukt: met bruut vuurwapengeweld en lange gevangenisstraffen. Dat ziet hij hier ook graag. Dus als er iemand dit land marokkaniseert, dan is het Wilders wel.

Het zal niet lang meer duren, voor het ook hier overkookt. Het is dan voor ons allemaal taak om ervoor te zorgen dat de explosie in dit land goed verloopt, ervoor te zorgen dat de woede die bestaat zich niet richt tegen Grieken of je Marokkaanse buurman, maar tegen de elite, tegen de coalitiepartners en gedoogpartners, en tegen de vrijheden die zij ons willen geven.

_________________

Foto: Ramon Mosterd. DNU.nl

Foto: Ramon Mosterd. DNU.nl

292 thoughts on “Partijtje Voor de Vrijheid

  1. Weet je wat ik niet snap over partijtje voor de vrijheid ?!
    Waarom jullie als NEDERLANDS PARTIJTJE met interligente leden, het in je hoofd haalt om aan de kop van de stoet een spandoek mee te voeren MET EEN ENGELSE TEKST !!
    WAAROM in het ENGELS ?? Lijkt het dan intressanter ?? Voor mij is dit een teken dat je van jezelf niet erg interlectueel bent en hoopt door het gebruik van de engelse taal, interlectueel; over te komen..
    Wat mij betreft ….mislukt dus !!

Comments are closed.