Maagdenhuis bezet door studenten na ontruiming Bungehuis

Vanuit het Maagdenhuis in Amsterdam, net bezet door honderden studenten na een grote succesvolle demonstratie:

Het Maagdenhuis is open! Iedereen is welkom! We nodigen iedereen uit om gezellig mee te ontbijten. Neem wat lekkers te eten en drinken mee.

We organiseren een programma voor de hele dag. Om te beginnen geeft Dr. Joost de Bloois (Literatuurwetenschap) een interessant ochtendcollege tussen 9:30 en 10:30 uur. We houden jullie op de hoogte.

Wij laten ons niet bang maken, wij houden voet bij stuk. Dat lieten we gisterenavond weer zien tijdens de protestmars waar 1500 mensen aan deelnamen. De groep studenten, docenten en sympathisanten zijn vanuit de protestmars spontaan het hart van het CvB (het Maagdenhuis) binnen gegaan. Wij hebben een ruimte voor participatie gecreerd, door een open debat te houden. Wij houden de deur open voor iedereen die meer wil weten, mee wil praten, mee wil denken, of mee wil werken. Medewerkers worden niet verhinderd.

Het CvB is langsgekomen, maar stelde zich zeer terughoudend op en onthield zich vaak van commentaar. Ook burgemeester Eberhard van der Laan kwam langs en toonde begrip, maar er zijn geen expliciete afspraken gemaakt of toezeggingen gedaan.
Zolang het nodig is willen wij in het Maagdenhuis blijven zodat wij de discussie open houden en iedereen de mogelijkheid geven deel te nemen.

Vandaag organiseren wij een bring-your-own brunch met lezingen. Kom naar het Maagdenhuis, neem ontbijt mee om te delen en doe mee!

Onze eisen voor het CvB zijn: http://newuni.nl/eisen/
‪#‎BungehuisRevolutie‬ in het ‪#‎Maagdenhuis‬

Wat filmpjes van AT5

1,156 thoughts on “Maagdenhuis bezet door studenten na ontruiming Bungehuis

  1. Hoi KSU, waar staan jullie in dit geheel? En wat is de opinie in Utrecht?

Comments are closed.