KSU bij Occupy Brussel

Ondanks dat er in Nederland op verschillende plekken actie werd gevoerd ging een groep KSU’ers naar Brussel om daar mee te lopen in een grote demonstratie. Vanaf Gare du Nord werd een protestmars gelopen waar ook de Spaanse Indignados aan meeliepen. Deze Spanjaarden zijn afgelopen zomer van Spanje naar Brussel komen lopen.

Na verzameling vertrok de lange stoet richting de Brusselse Beurs. Daarna werd er over een drukke weg een groot spandoek opgehangen en liep de demonstratie verder langs het hoofdkantoor van Dexia bank en langs een aantal gebouwen van de Europese Unie. De demonstratie verliep rustig, de politie liet zich amper zien en het enige moment dat de gendarmerie zich vertoonde draaide de stoet zich om en liep door naar het geplande eindpunt in het Jubelpark, waar sommige demonstranten hun tenten opsloegen en de nacht doorbrachten.

Het was een grote demonstratie waar veel verschillende mensen op af kwamen. De middag is vreedzaam en rustig verlopen, misschien iets te rustig. Het weer en de sfeer waren goed, maar met het ontbreken van massale leuzen ontbrak er ook wat strijdbaarheid.

13 thoughts on “KSU bij Occupy Brussel

Comments are closed.