Kort verslag demo tegen politiegeweld!

Manifestatie bij gemeentehuis

Demonstranten tegenover de ingang van het gemeentehuis, nadat Wolfsen naar binnen ging.

Gisteren waren zo een 150 mensen bijeengekomen bij het stadhuis van Utrecht om te demonstreren tegen het wrede politiegeweld op 1 mei tegen de demonstranten. Na een aantal goede speeches kwam burgemeester Wolfsen zelf naar buiten om een aantal demonstranten en de pers te woord te staan. Maar de demonstranten hadden terecht geen enkele zin om met hem in discussie te gaan, vooral niet nadat hij de vragen van de SP en GL fractie in de gemeente op een zeer zwakke manier, met verzonnen feiten, heeft beantwoord.

Toen de burgemeester naar binnen ging, volgden we hem en besloten om veel lawaai te maken tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis. De politie trad niet hardhandig op, maar wel zeer verwarrend. Af en toe besloten ze een weg af te zetten maar het lukte ons toch om erdoorheen te komen. Toch heeft de politie in burger (stillen), zoals zo vaak, op een zeer laffe manier 3 mensen aangehouden die op weg naar huis waren, zonder dat er maar iets gewelddadig plaats had gevonden tijdens de manifestatie. Al met al een strijdbare manifestatie, waarbij de burgemeester heeft kunnen horen wat we van hem denken, na zo een wrede en onrechtvaardige optreden tijdens de demonstratie op 1 mei.

______________________________

Meer

585 thoughts on “Kort verslag demo tegen politiegeweld!

  1. Eén zo’n huichelachtige speknek die het volk zogenaamd vertegenwoordigt, en ik weet weer waarom alleen stemmen niet genoeg is!

  2. Pingback: 1 mei viering in Utrecht: een impressie. « Kritische Studenten Utrecht

Comments are closed.