In de Strijd Tegen de Bezuinigingen is in Amsterdam de UvA Bezet

In De Strijd Tegen De Bezuinigingen Is Vandaag Het Bungehuis Bezet

En zo begint het. Het verzet tegen de bezuinigingen wordt voortgezet. Na een strijdbare lawaaidemo in Amsteram afgelopen vrijdag is vandaag de UvA herbezet. Op de Spuistraat 210 is de Open Universiteit Van De Toekomst verklaard.

KSU steunt deze fantastische actie natuurlijk van harte. Succes, Prof. Protest et al.

Professor Protest heeft vandaag het Bungehuis (Spuistraat 210), van de Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met een grote groep studenten opgeëist en omgedoopt tot de Universiteit van de Toekomst (UvdT). De opening van de UvdT is een protestactie van studenten tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs.

Om 13:00 Opent De Universiteit Van De Toekomst, Spuistraat 210

Meer info: www.professorprotest.nl

Stuur Het Door, Zeg Het Voort, Kom Langs

De UvdT is een universiteit voor en door studenten. Een universiteit waar uitwisseling van kennis en kritisch denken centraal staat. Een alternatief op de universiteit van het heden. Een alternatief waar studenten en docenten vorm geven aan waardevolle kennis. Een plek waar kennis niet meer gezien wordt als economisch product maar als iets waardevols voor de gehele samenleving. Professor Protest: “Onderwijs moet niet duurder en sneller, maar betaalbaar en uitdagend zijn”.

De universiteit zal om 12:30 geopend worden door Professor Protest himself. Er zal een open programma gehouden worden met debatten, lezingen en filmpresentaties. De protesterende studenten roepen tevens Halbe Zijlstra op om te komen debatteren over de bezuinigingen en rol van universiteit in de toekomst. Professor Protest: “Halbe Zijlstra moet bewijzen de vriend van het onderwijs te zijn in plaats van de vijand van toegankelijke kennis”.