De strijd gaat door, zowel in Nederland als Internationaal

De bezettingen en acties van deze week zijn slechts het begin van een groeiende studentenbeweging in Nederland. In Europa en internationaal is het verzet echter al veel verder gevorderd. Hieronder vind je een overzicht van de aankomende internationale protesten tegen de Bologna akkoorden 8 tot 12 maart in Wenen (die op veel manieren ten grondslag ligt het beleid waar wij ons tegen verzetten), en de European Education Congress van 1-6 Juni 2010 in Bochum, Duitsland.

European Education Congress van 1-6 Juni 2010 in Bochum, Duitsland .
Activisten uit heel Europa zullen daar met elkaar spreken over onder andere de commercialisatie van het onderwijs, de sociale ongelijkheid die hier uit voortkomt, en hoe we dit tegen kunnen gaan. Ook zal er veel ruimte zijn voor het delen van ervaringen uit individuele landen, en om contacten te leggen om mee samen te werken.

Check ook de webstie van European Education Congress

Internationale protesten tegen de Bologna akkoorden 8 tot 12 maart in Wenen

Bologna vieren? Dat dachten we niet

Bologna BurnsOp 11 en 12 maart 2010 vieren de onderwijs ministers van 46 Europese landen het 10 jarige jubileum van het Bologna-proces in Wenen en Budapest. Gezien de huidige situatie en het aanhoudende verzet op Universiteiten en Hogescholen door heel Europa spot deze viering met alles waar wij voor strijden.

Daarom zal in de week van 8 tot 12 maart 2010 deze conferentie worden geprotesteerd met demonstratie, stakingen en blokkades, en een alternatieve Top waar we zowel de huidige situatie in het Europese onderwijsbeleid, als onze gedeelde doelen van ons verzet zullen besprekenen.

Check ook de webstie van Mobilisatie groep, `Bologna Burns`