De Nieuwe Universiteit Nijmegen bezet, en opent Kritisch Cafe Terecht

Op de ochtend van 30 april opent De Nieuwe Universiteit Nijmegen het kritisch café Terecht! op de Radboud Universiteit. Deze ruimte dient een plek te worden waar studenten, docenten en ondersteunend personeel samen kunnen komen en van gedachten wisselen over de rol van de universiteit. De Nieuwe Universiteit Nijmegen is een beweging die staat voor een open, kritische universiteit voor iedereen. Het is onderdeel van een bredere nationale en internationale beweging van studenten en docenten. Door de opening van Terecht! hopen wij onze bijdrage te leveren aan het recent oplevende debat over de plaats van de universiteit binnen de samenleving.

Het café bevindt zich op de locatie waar voorheen universitair restaurant het Gerecht te vinden was. Deze ruimte staat al een tijd leeg en heeft tot nu toe geen verdere bestemming. Door het in gebruik te nemen geven studenten zelf een nieuwe invulling aan een ongebruikte ruimte. In het gebruik van Terecht! zal rekening worden gehouden met de openingstijden van de universiteit en het gebouw.

De hele dag van de opening is voor een interessant programma gezorgd van lezingen en debatten. Ook voor eten en drinken wordt gezorgd tegen een vrijwillige donatie. De bedoeling is om van Terecht! een langdurig project te maken. Vanuit Terecht! kunnen op die manier verschillende groepen een podium krijgen. De Nieuwe Universiteit Nijmegen nodigt iedereen uit om in de komende dagen langs te komen en van gedachten te wisselen.
——————————————–
Het programma ziet er als volgt uit:

13:30 General Assembly

15:30 National Assembly

17:00 Lezing: ‘Making space and place for a New University Nijmegen: voices of Geography’.

17:45 Eten tegen vrijwillige donatie met muziek door Het Brandt.

18:30 Lezing door Katerina Manevska over de angst bij docenten om zich aan te sluiten en mee te doen.

meer info op www.dnun.nl/