Studenten komen op voor daklozenkok Rahal Lamlih uit Breda


BREDA – Twee studenten deelden vrijdagavond in Breda uit protest eten uit aan daklozen. Ze deden dat omdat ze het belachelijk vinden dat kok Rahal Lamlih geen gratis soep meer mag geven aan de daklozen buiten bij opvang ‘t IJ. De gemeente heeft Lamlih dit verboden op straffe van een boete. Schandalig, zo vinden de studenten. “Iemand die mensen helpt zou niet gestraft mogen worden.”

Zeven jaar lang kookte kok Rahal Lamlih voor de daklozen. Het eten deelde hij buiten bij opvang ‘t IJ in Breda uit. Vorige week werd hem door de gemeente verboden dit nog te doen. De studenten Stef en Sander begrijpen hier niks van: “Wij vinden dat het uitdelen van eten aan diegene die het nodig hebben beloond moet worden en niet gestraft.”

Rode kool en wortelen

Voor de daklozen hadden Sander en Stef soep met rode kool en wortelen gemaakt. Daarnaast was er ook een salade en fruit. De gemeente wil eigenlijk niet hebben dat er gratis eten wordt uitgedeeld. Ze vindt dat de daklozen iets moeten doen voor hun maaltijd. “Dakloos zijn is al naar genoeg”, zegt Sander. “En die ene gratis maaltijd maakt dan echt geen verschil. En zo’n van boven opgelegde marktwerking van ‘voor wat, hoort wat’ past niet in dit soort situaties.”

Rahal Lamlih

Kok Rahal Lamlih was zelf aanwezig bij de actie, hoewel hij niet hielp met het uitdelen. “Nee, dat mag ik echt niet.” Maar hij is wel blij met de steun: “Die studenten doen niet alleen goed werk voor mij, maar ook voor de arme mensen. Ik ben trots op ze.”

Bang voor een boete zijn de twee studenten niet. Sander: “Dat zou kunnen gebeuren. Maar soms gaat menselijkheid boven de regels en moet je die regels met een korreltje zout nemen.” Rond half zeven waren de twee klaar met uitdelen. Een boete hebben ze niet gekregen.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news%2F189504882%2FStudenten+komen+op+voor+daklozenkok+Rahal+Lamlih+uit+Breda.aspx

Steun Rahal Lamlih’s facebook pagina: https://www.facebook.com/pages/Resto-Du-Couer-Rahal-Lamlih/147954138697238?fref=ts