Noam Chomsky in Nederland

Chomsky in Nederland

Chomsky in Nederland

De wereldbekende linguïst en activist Noam Chomsky komt zondag 13 maart naar Amsterdam voor een politieke lezing. Wees er bij!

Op 13 maart 2011 zal Noam Chomsky voor het eerst sinds jaren een grote publieke lezing geven in Nederland. In de Westerkerk te Amsterdam zal hij, zoals we dat van hem gewend zijn, spreken over de huidige ontwikkelingen in de wereld. Hierbij zal hij zijn zorgen uitspreken over de tendensen die hij ziet, in de wereld, in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Nederland. De titel van zijn lezing luidt “Contours of Global Order: Domination, Instability, and Xenophobia in a Changing World”. De lezing zal in het Engels zijn. Achteraf zal er een versie online komen met Nederlandse ondertiteling.

Wie is Noam Chomsky?

De wereldbekende linguïst en activist Noam Chomsky is in zijn 83e levensjaar. Zijn leven heeft zich sinds de jaren ’50 gekenmerkt door een onuitputtelijk doorzettingsvermogen in twee fulltime-carrières: de één als vooraanstaand wetenschapper, de ander als vooraanstaand activist en auteur van tientallen boeken die de leugens van overheden ontrafelen.
Noam Chomsky werd op 7 december 1928 geboren in Philadelphia in de Verenigde Staten. Hij studeerde aan de Universiteit van Pennsylvania waar hij zijn bachelor, master en Ph.D. (1955) behaalde. Tussen 1951 en 1955 was hij een Junior Fellow aan de Harvard University Society of Fellows. In 1955 vervolgde hij zijn loopbaan bij M.I.T., waar hij sinds 1961 professor Linguïstiek is — inmiddels emeritus. Zijn taalkundige werk initieerde een revolutie in het vakgebied, en was tevens van invloed op de psychologie, filosofie, computerwetenschappen en nog veel meer. Sinds midden jaren ’60 heeft Chomsky een tweede carrière op zich genomen als publiek activist voor sociale rechtvaardigheid en vrede. Inmiddels heeft hij meer dan 100 boeken gepubliceerd. Tussen 1980 en 1992 was hij de meest geciteerde nog levende persoon. In 2005 werd hij verkozen tot belangrijkste intellectueel ter wereld.

Meer info via www.chomsky.nl

492 thoughts on “Noam Chomsky in Nederland

  1. Pingback: Krantje Boord Nr. 5 Februari 2011 vers van de pers! « Kritische Studenten Utrecht

Comments are closed.