tegen bouwer van vluchtelingengezinsgevangenis De Vries en Verburg

tegen bouwer van vluchtelingengezinsgevangenis De Vries en Verburg

December 10:

* Gebruik op sociale media de hashtags #gezinsgevangenis en #kampzeist en doorbreek de stilte!

* De oproep op de campagne website bevat ook URLs van contactformulieren, mailadressen, en telefoonnummers van het bedrijf: http://aagu.nl/2015/online-actie-gezinsgevangenis-kampzeist.html

* Op 10 december is het dag van de mensenrechten. Maar aan de grenzen van Fort Europa worden vluchtelingen genoodzaakt te vechten voor die rechten. Wij roepen op deze strijd te steunen. En u hoeft daar dit keer niet de straat voor op!

Binnen de muren van grensgevangenis Kamp Zeist, ook een grens van Fort Europa, wordt op dit moment een permanente gezinsgevangenis voor vluchtelingen gebouwd. Verantwoordelijk hiervoor is bouwbedrijf De Vries en Verburg, onderdeel van de Burgland Groep, uit Stolwijk.
In de campagne Sloop Kamp Zeist wordt al maandenlang het zich als christelijk en maatschappelijk verantwoord profilerende bedrijf erop gewezen dat zij meewerken aan de opsluiting en deportatie van vluchtelingengezinnen en hun kinderen.
Maar hoezeer De Vries en Verburg ook met de neus op de feiten wordt gedrukt, het bedrijf negeert het bloed aan de handen als gevolg van winst uit het apartheidsbeleid dat migranten als tweederangs burgers behandelt. Op kritiek reageert het niet.

Schande, schande, bloed aan je handen! #kampzeist

* Wij doen een beroep op alle keyboard warriors, facebookers, twitteraars, nerds, techies, hackers en crackers, op iedereen met een internet aansluiting, om massaal op deze dag een digitale steen bij te dragen om De Vries en Verburg ertoe te bewegen de bouw te staken. De ‘goede’ naam van De Vries en Verburg is met bloed besmeurd en wij zullen dat zichtbaar maken en hen de vraag stellen:

Wat is het vernietigde leven van een vluchtelingenkind jullie waard? #gezinsgevangenis

* Digitale actie op sociale media:
Gebruik hashtags #gezinsgevangenis #kampzeist

De bedrijven hebben facebook pages. Je kunt er een bericht achterlaten in de chat en je kunt er posten of commentaar plaatsen onder posts op die facebook pages. Bij de Burgland Groep is het ook mogelijk een review te plaatsen.
https://www.facebook.com/Bouwbedrijf-De-Vries-en-Verburg-BV-399647190153825
https://www.facebook.com/burglandbouw/
https://www.facebook.com/burglandcharitas

Je kunt twittereren naar De Vries en Verburg (@Vriesverburg) en twitter gebruiken om de actie te verspreiden. Met dat laatste kun je nu alvast beginnen!
https://twitter.com/Vriesverburg
https://twitter.com/teamVenV
Retweet tweets van anderen ook weer door naar De Vries en Verburg en overal heen waar je maar bedenken kunt.

Keyboard warriors, unite & be creative! Verspreid vanaf vandaag de oproep en deel de facebook event overal op facebook en verspreid deze ook op twitter en andere sociale media. Nodig je vrienden uit om mee te doen. Maak op de dag zelf melding op je eigen facebookpage of twitteraccount dat je bezig bent digitaal actie te voeren tegen de bouw van de gezinsgevangenis door De Vries en Verburg.

Plaats een link naar de facebookpage of twitteraccount van De Vries en Verburg om het je vrienden makkelijk te maken. Like de comments van anderen die geplaatst zijn bij de facebookpages van de bedrijven. Retweet en deel alles met #gezinsgevangenis #kampzeist

Hoe meer mensen meedoen, hoe effectiever het is! Plaats een digitale bom onder de stilte waarmee de bouw van deze gevangenis wordt omgeven! SLOOP KAMP ZEIST!

Leave a Reply