Solidariteitsactie met de Vluchtkerk: zondag 21 april

Solidariteitsactie met de Vluchtkerk: zondag 21 april

Op zondag 21 april wil de extreem-rechtse groep ‘Identitair Verzet’ actievoeren tegen de bewoners van de Vluchtkerk. Zij vinden dat vluchtelingen opgesloten moeten worden tot ze gedeporteerd kunnen worden omdat zij illegaal in Nederland verblijven. Veel van de bewoners van de Vluchtkerk hebben al meerdere deportatiepogingen en periodes van gevangenschap ondergaan.

In plaats van vluchtelingen te geven waar zij op grond van door de Nederlandse staat ondertekende mensenrechtenverdragen recht op hebben wordt er nu gepoogd om vluchtelingen verder te criminaliseren door illegaal verblijf strafbaar te stellen. En dit terwijl de zelfmoord van de Russische vluchteling Alexander Dolmatov, die onterecht in vreemdelingendetentie werd vastgehouden, het zoveelste voorbeeld is dat laat zien dat dit systeem faalt en inhumaan is.

De oproep om actie te voeren tegen een van de meest kwetsbare groepen in de Nederlandse samenleving is niet los te zien van de voortdurende hetze tegen migranten aangevoerd door de PVV van Wilders.

We moeten laten zien dat er in Amsterdam geen ruimte is voor vreemdelingenhaat. Duizenden liepen mee in de demonstratie op 23 maart met als motto ‘Geen vluchteling op straat of in de cel’. Maar liefst 70 procent van de Amsterdammers vindt dat de gemeente Amsterdam de 120 vluchtelingen moet helpen. Deze steun moeten we zichtbaar maken op 21 april. Racisme en islamofobie zijn geen oplossing voor de crisis.

Steun de vluchtelingen en toon je solidariteit: kom naar de Vluchtkerk op zondag 21 april en verspreid de oproep!

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/271593796311509/?fref=ts

Website Vluchtkerk: http://devluchtkerk.nl/

Leave a Reply