Picket-line tegen de kernenergie-industrie

Picket-line tegen de kernenergie-industrie

Op 24 en 25 maart is in Den Haag de Nuclear Security Summit. Deze grootste top van wereldleiders die ooit in Nederland gehouden is gaat om het tegengaan van nucleair terrorisme. Tegelijkertijd en als onderdeel (‘official side-event’) ervan wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam de NIS gehouden: de Nuclear Industry Summit.
Op deze bijeenkomst probeert de wereldwijde nucleaire industrie haar blazoen op te poetsen en haar straatje schoon te vegen. Maar dit zijn juist de bedrijven die de verdere verspreiding van nucleaire technologie en materialen actief promoten. De bijeenkomst in Den Haag is symptoombestrijding van deze afwijking die in haar pr-variant kernenergie heet. Het ‘vreedzame gebruik van kernenergie’ (zoals het dan genoemd wordt) zorgt direct en bewust voor de technologie en materiaal die de grote internationale conflicten van de laatste decennia (Irak, Noord-Korea, Iran) veroorzaakten.
Daarom moet een strijd tegen nucleair terrorisme en kernwapens een strijd zijn tegen kernenergie. En daarom ook is het een gotspe dat als officieel programma van een bijeenkomst om manieren te verzinnen om terroristen geen toegang te geven tot nucleaire technologie en materiaal een bijeenkomst georganiseerd wordt om die materialen en technologie te verspreiden. En dat het Ministerie van Economische Zaken zelfs als sponsor van de NIS optreedt en de minister hoogst persoonlijk de Beurs komt openen. Daarom gaan we protesteren tegen de bijeenkomst van de bonzen van ‘s werelds belangrijkste en grootste nucleaire bedrijven en de komst van minister Kamp.
Demonstratieve picket-line!
Wij willen de deelnemers en bezoekers aan de NIS in de Beurs van Berlage duidelijk maken dat zij werken aan het vergroten van het probleem en niet aan de oplossing ervan.

Leave a Reply