Palestijns verzet: olijfbomen aanplanten

Palestijns verzet: olijfbomen aanplanten

Lezing door Baha Hilo over het economische en culturele belang van olijfbomen voor de Palestijnen.

Lezing door Baha Hilo over het economische en culturele belang van olijfbomen voor de Palestijnen en de vernieling van honderdduizenden olijfbomen door het Israëlische leger voor de bouw van de muur en de uitbreiding van joodse nederzettingen. En hoe de Olijfbomencampagne de strijd aangaat door de aanplant van nieuwe bomen.

 

Israël en Palestina

 

Ingewikkeld? Hoe zat het ook alweer? Waar twee vechten hebben twee schuld? Daar komt toch nooit vrede. Hoe is de situatie nu eigenlijk? Ver van je bed show?

 

Baha Hilo is een derde generatie Palestijnse vluchteling, opgegroeid in Bethlehem, in de door Israël bezette Palestijnse gebieden. Hij studeerde sociologie en politieke wetenschappen en is al jaren actief in geweldloos verzet tegen de Israëlische militaire bezetting en de landconfiscaties door joodse kolonisten.

 

“Houd hoop levend – Plant een olijfboom!” is een internationale actie van de YMCA Oost-Jeruzalem en de YWCA Palestina om door middel van het planten van olijfbomen samen met Palestijnse boeren de hoop op een goede toekomst levend te houden. In Nederland wordt deze actie ondersteund door Cordaid, ICCO, IKV Pax Christi en de nationale YMCA en YWCA.

 

Meer informatie op www.planteenolijfboom.nl

 

Contact: info@planteenolijfboom.nl

 

Leave a Reply