Oproep: kom naar de Peoples Climate March

Oproep: kom naar de Peoples Climate March

Op zondag 21 september vindt de wereldwijde People’s Climate March plaats. De grootste klimaatmars ooit georganiseerd in New York, Berlijn, Seoul, Parijs, Melbourne, Londen en ook in Amsterdam! Dit event is gepland vlak voor een internationale klimaattop in New York waar alle regeringsleiders aanwezig zullen zijn, maar het is ook bedoeld als breder signaal van alle mensen die een duurzamere wereld willen. Het is cruciaal dat er nu stevige maatregelen genomen worden om de aarde leefbaar te houden.

Join the march in Amsterdam!
Laat zien dat je ook een leefbare aarde wilt voor de volgende generaties en dat het tijd is voor een nieuwe economie. Een circulaire economie die draait op duurzame energie, waar andere waarden belangrijk zijn dan groei en hebzucht. We willen het anders!

Event
Tientallen groepen lopen, rijden of varen zondag 21 september naar EYE in Amsterdam. Van Friezen en Rotterdammers, tot groepen mensen uit verschillende kerkgenootschappen en een keur aan NGOs. Van mensen van lokale energiebedrijven, tot MKBers en studenten. Van MVONederland tot Oxfam Novib, Van WNF tot de Groene Grachten. Jong en oud uit alle delen van de samenleving.

Doe ook mee en ‘march’ naar de kade rondom het Eye Film Museum in Amsterdam waar we om 18:00 samenkomen. Op je eigen manier, met beeld, geluid, stil, lopend of anders en laat dat vooral ook zien via social media met #peoplesclimate en @PClimatemarchnl.

Voor eten en drinken kan iedereen terecht bij het EYE Filmmuseum, Cafe De Pont en de Tolhuistuin. Er is door ons een speciale Facebookpagina met ‘eventpage’ en een Twitteraccount aangemaakt met info en updates over activiteiten die rondom de People’s Climate March op 21 september georganiseerd worden.

Programma
We verzamelen om 18.00 uur op de kade bij het EYE Film Museum in Amsterdam. Daar gaan we met de aanwezigen en kunstenaars een imposant beeld creëren. Daarbij zullen, naast voordrachten van o.a Freek de Jonge en Jan Rotmans en theatershow ‘de Barricade’, artiesten zoals het Nederlands Blazers Ensemble, DJ Isis, The Flexican & Sef, Florian Wolff en Justin Samgar hun muzikale bijdrage leveren.

De aanwezigen kunnen lopen over het IJ-water, mits ze snelheid maken bij een bijzondere installatie (“Versnellen of Verzuipen”) en we sturen een lichtsignaal naar New York en andere plaatsen, waar velen met ons de handen in 1 slaan. We kunnen verschil maken door fysiek samen te komen en een krachtig signaal af te geven. Alleen maar “liken” is niet genoeg. De tijd is rijp. Kom je ook?

Mail voor vragen maria.kolossa@urgenda.nl

De ‘marches’ in Nederland die samenkomen bij EYE Amsterdam zijn de volgende:
– 08:00 Peoples March vanaf Station Utrecht Terwijde
– 11:30 Bike March vanaf Gaasterlandstraat Amsterdam
– 11:40 Train/March vanuit Maastricht
– 12:30 Train/March vanuit Haarlem
– 14:20 Train/March vanuit Nijmegen
– 15:00 Interreligieuze March vanaf Oude Kerk Amsterdam
– 16:00 Varende March vanaf Dijksgracht 4 Amsterdam
– 16:00 Groene Bus March vanuit Leeuwarden
– 16:00 March vanaf het Singel Amsterdam
– 16:00 March vanaf Nemo Amsterdam
– 16:00 Electric Vehicle March vanaf A1 Fastned-Pampol
– 17:00 March Avaaz vanaf Klimmuur Amsterdam
– 17:00 March Mosplein A’dam
– 18:00 Slotevent EYE Film Museum

Leave a Reply