#LeftExit - Geeft Links de hoop in Europa op?

#LeftExit – Geeft Links de hoop in Europa op?

“Deze zomer is er iets geknakt in Europa.”, schrijft Rutger Bergman in de Correspondent. Nadat het Griekse volk tot het zoveelste vernederende bezuinigingspakket werd gedwongen, vond er een verschuiving plaats binnen links Europa. De kritiek over de koers en fundamenten van project Europa lijken langzaam te veranderden in twijfels van existentiële aard.

Steeds meer worden er vraagtekens gezet bij de toekomst van Europa: van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis en anti-bezuinigingspartij Podemos in het buitenland, tot opiniemakers uit de polder als Merijn Oudenampsen en Willem Schinkel.

Geeft Links de hoop op voor het Europese project? En is dat gerechtvaardigd?

We leggen het voor aan Willem Bos van Comite Ander Europa en Kees Stad van globalinfo.nl en actiegroep Blockupy Frankfurt. Is een Europa van solidariteit en democratie nog mogelijk in de huidige vorm? Kan het project nog afwijken van haar neoliberale koers, of is het tijd om de hoop in de EU als links project geheel op te geven? Zou Links moeten inzetten op de afschaffing van de Euro? Wat voor soort progressief alternatief biedt hoop voor de toekomst?

Sprekers:
– Willem Bos: Comite Ander Europa
– Kees Stad: globalinfo.nl & actiegroep Blockupy Frankfurt

Meer lezen?

  • Owen Jones: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/14/left-reject-eu-greece-eurosceptic
  • Rutger Bergman: https://decorrespondent.nl/3153/Waarom-ik-mijn-geloof-in-een-ander-Europa-aan-het-verliezen-ben/336926928327-50173c2f
  • Merijn Oudenampsen: http://merijnoudenampsen.org/2015/08/23/de-toekomst-van-links/
  • Ronald Janssen: http://www.andereuropa.org/vragen-voor-de-linkerzijde-na-het-grieks-debacle/

231 thoughts on “#LeftExit – Geeft Links de hoop in Europa op?

  1. Pingback: Geeft Links de hoop in Europa op? | Krapuul

Leave a Reply