Kick-out Zwarte Piet Kick-off

Kick-out Zwarte Piet Kick-off

Het kick-off event van de strijd tegen Zwarte Piet in 2014! 

Zwarte Piet is een racistische stereotypering van de zwarte mens. Nadat een groep Amsterdammers bezwaar had gemaakt tegen dit beledigende element in het kinderfeest, volgde er eind 2013 een heftige nationale discussie die Nederland maanden lang in de ban hield. Tegenstanders van Zwarte Piet werden racistisch en agressief bejegend en ook bedreigingen werden niet geschuwd. De discussie rondom Zwarte Piet symboliseert deze zorgwekkende ontwikkelingen en juist daarom willen wij de strijd blijven voeren tot er significante veranderingen tot stand zijn gebracht.

dp

Wil jij in 2014 je stem harder laten horen, het protest nog krachtiger aantekenen en nog duidelijker opkomen voor een kinderfeest zonder racistische bijsmaak? Kom dan op zaterdag 22 februari 2014 naar Kick-out Zwarte Piet. Een dag waarop we zullen reflecteren op de acties tegen Zwarte Piet in 2013 en een dag waarop we de strijd in 2014 zullen inluiden. Met gastsprekers en bijdragen van Joggo, Kno’Ledge Cesare, Mitchell Esajas, Kunta Rincho, Anousha Nzume en Yahmani Blackman.  Kick-Out Zwarte Piet is een gezamenlijk initiatief van de Zwarte Piet is Racisme campagne, Zwarte Piet Niet en New Urban Collective.

beurss

Georganiseerd door “Zwarte Piet is racisme” en “Zwarte Piet Niet”

– foto credit: David Koster

23 thoughts on “Kick-out Zwarte Piet Kick-off

 1. Lachwekkend, mijn kleine meid gaat gewoon opgegroeid worden met sinterklaas en zwarte piet, totale waanzin dit een kinderfeest willen verbieden wat al helemaal niets met racisme te maken heeft in deze tijden of zullen we de Duitsers van nu ook maar gaan haten om het verleden of laten we wit brood, blanke vla enz ook maar uit de winkels gaan verbieden. Stelletje nutteloze aandachttrekkers dit is Nederland en elke Nederlander met een buitenlandse nationaliteit die het niet eens is met zwarte puer rot dan lekker gewoon naar je vaderland en ga daar een uitkering trekken ofiets

 2. Ongelofelijk dit.
  Een aantal generaties geleden is de laatste slaaf of slavenhaler overleden. Tegenwoordig weet niemand wat het is om slaaf te zijn. Slavernij is namelijk verboden. Dit al sinds 1863.

  Waarom dan nog steeds oude koeien uit de sloot halen? Waarom nog steeds de slachtoffer willen spelen? Zijn wij als kleurlingen dan zo onzeker? Door zo te protesteren creëer je juist een tweedeling in de samenleving.

  Geniet gewoon van het feest en wees weer een kind. Maak van zwarte Piet een figuur waar we juist trots op kunnen zijn. Een grote kindervriend die eenmaal per jaar met een stoomboot uit Spanje komt.

  Voel je je nog steeds beledigt door het fenomeen Zwarte Piet?
  Ga dan naar een psychiater want dan heb je duidelijk last van een minderwaardigheidscomplex.

 3. Als deze minderheid het voor elkaar krijgtom zwarte piet uit de Nederlandse cultuur te bannen….wordt ik lid van de NVU

 4. Ik vindt het onbegrijpelijk dat studenten (??), kritisch of niet, zich bezig kunnen en willen houden met iets als Zwarte Piet onder het mom van racisme en slavernij.
  Die 2 rasta figuren op de foto hierboven zouden zich kaal moeten scheren want als er één land heeft meegewerkt aan de slavenhandel dan is het wel Jamaica. Power to the People my ash! – Dictator mentaliteit.
  Ga eerst de geschiedenis maar eens leren als student en dan voorzichtig commentaar leveren. Heb het lef op dat eiland te demonstreren.
  Het is te hopen dat de kleinkinderen van deze studenten later niet worden aangevallen voor de slavernij van NU; sociale media!

 5. Als het ze niet aanstaat laat ze dan terug gaan naar daar waar ze vandaan komen. Idioten zonder toekomst zijn het. Zielepieten

 6. Al 50 jaar ken ik Sinterklaas en zwarte Piet in de kleuren en gedaanten zoals ze er nu bijlopen. Nog nooit eerder is het idee bij me opgekomen dat hiermee gediscrimineerd wordt, Het is een traditioneel Nederlands volksfeest wat nu door een handjevol mensen met een minderwaardigheids complex verpest wordt. Als je het er niet mee eens bent dan gewoon opzouten.

 7. De meeste mensen hadden nooit een moment de relatie tussen zwarte piet en slavernij gelegd, TOTDAT een paar mensen (en een VN commissie??) daarover drukte begonnen te maken. Dus is het onzin dat de sinterklaas/vierders bewust racistisch bezig zijn en kleurlingen als minderwaardig willen betitelen. Kinderen zien de sint en pieten juist als goedgevende helden!

  Kijk. Slavernij moet natuurlijk wel worden uitgelegd op school. Van onze “VOC mentaliteit” zijn destijds veel Afrikanen en anderen zwaar de dupe geworden. Dus mocht Piet toch onbedoeld op een of andere manier op een slaaf kunnen lijken, dan vind ik dat we daar best wat aan moeten doen.

  Maar wat is het dan dat Piet op een slaaf doet lijken? Volgens mij alleen de neusring en oorbellen. En mocht Sint wat slavendrijverige trekken vertonen (wat mij nooit is opgevallen), dan moet die zich inderdaad fatsoenlijk en gelijkwaardig gedragen.
  (Je zou eerder verwachten dat de ´kritische studenten´ zich druk willen maken over ´slavendrijver sinterklaas´ dan over zijn slaafse gevolg dat geen andere keuze heeft dan om op een gammel stoombootje onze kant op te varen.)

  Verder is Zwarte Piet alleen zwart omdat ie door de schoorsteen naar binnen klautert. Dus, vooruit, Pieten kunnen misschien beter met veel roet-vegen worden opgemaakt. Maar hun huidskleur hoeft echt niet per ce blank te zijn want afkomst doet er simpelweg niet toe. Het is geen issue. Iedereen is zoals ie is. KLAAR.

  Ik ben overigens ook TEGEN het aanstaande voo-doo-poppen verbod, waarvoor een Nederlander binnenkort in een VN commissie zal pleiten. Al dat geprik lijdt immers tot veel onnodig leed en verwondingen onder de poppen.

  Maar poppen merken daar zelf nou eenmaal niets van. Dat is het punt.

 8. Deze pietenhaters treden (mogelijk zonder het te weten) in de voetsporen van genocide plegers. Sinterklaas en zwarte Piet zijn het gekerstende allerlaatste restje van een oeroude cultuur, die door het zwaard, boekverbrandingen, heksenverbrandingen en geschiedvervalsing vernietigd werd. Moet dat laatste restje Nederlandse identiteit nu ook nog vernietigd worden. Neen! Laat het zover niet komen! Respecteer zoals je gerespecteerd wil worden.

 9. Dat de staat hier in ons (zwartepietenland) een demonstratie toelaat snap ik al geen sikkepiet van, voor die paar malloten .

 10. Niks beter te doen rot dat op naar jullie.eigen land dit is een feest voor onze.kinderen en.jullie proberen dat afte pakken zown kleine groep nou geloof me dat lukt jullie nooit zielig volk zijn.jullie zeg te triest gewoon.

 11. Waarom vieren ze wel gewoon zwarte piet op Aruba en hier in.nederland laten de idiote rechters zich gek maken door een.kleine.groep?
  Dit kan echt alleen in nederland!

 12. Tegenstanders van zwarte piet werden agressief bejegend.. Ook even vergeten te melden dat journalisten agressief werden belaagd door de tegenstanders van zwarte piet. Wat een triest stelletje mensen die tegenstanders van zwarte piet op tv die zelf racistische opmerkingen roepen richting blanke mensen en proberen journalisten te slaan… Hypocrisie ten top !

 13. wat een drievige mensen die anti piet mensen
  ik ben helemaal geen rasist maar als je nederland met haar cultuur niet aanstaat ga dan heel snel weg hier

 14. het lijkt wel of niemand weet wie Sinterklaas was. Een naar Spanje gevluchtte bisschop uit Turkije en daar redde hij de kinderen uit Afrika van de schepen die aankwamen en hij gaf ze betaald werk, wat in hield dat ze vrij waren!!!!!
  Dus hoezo rassistisch??

 15. Radicaliseren? Het tuig wat in Gouda hun misplaatste ongenoegen uitte, doet mij juist terug verlangen naar de tijd waarin je er gewoon met de zweep overheen mocht. Genoeg is genoeg! Groei eens een ruggengraat en hou op met je altijd maar weer als slachtoffer op te werpen. Ik zag trouwens op het nieuws die anti zwarte Piet. Volgens mij was ie zwaar onder de invloed van weedeweedewiet! Sukkels!

 16. Zwarte piet is zwart als roet omdat hij door de schoorsteen kruipt helaas is het patent van de vezel die niet vuil werd verloren gegaan de rode lippen komen doordat hij met zijn mond langs de schoorsteen schuurde en oorbellen omdat hij uit urk komt problem solved

 17. Zwarte piet komt voort uit een oud germaans feest. zwarte piet was de helper van nicolas een zwarte bokachtigeduivel die stoute kinderzielen naar de hel moest brengen.de sint oorspronkelijke nicolas was een roodwitte vliegenzwam shamaan .oude religie en chtistrendom werden verweven omdat de papen hun kalender kon gebruiken.

Leave a Reply